De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Mineral is een plaats in de Amerikaanse staat Californië, en valt bestuurlijk gezien onder Tehama County.
Mineral is de uitvalsbasis voor Lassen Volcanic National Park. Een van de meest bijzondere natuurparken van Californië.

Lassen Volcanic National Park     

In dit park ten noordwesten van Lake Tahoe, staat een van de twee nog actieve vulkanen van de Verenigde Staten. De een is de 3.187 meter hoge ‘Lassen Peak’, die voor het laatst uitbarstte in 1917. De andere is de Mount Saint Helens in de staat Washington.

Het park vol lavabeddingen, zwarte as, rookpluimen, zwaveldampen, kleine meertjes, dichte bossen en modderige warmwaterbronnen kan een filmdecor zijn voor een spannend sprookje. Het bijzondere landschap is goed te zien vanaf de top van de Lassen Peak. Die is in een uur of twee drie goed te bereiken, via een acht kilometer lang wandelpad. Als je vanuit het zuiden komt begint het pad bij een parkeerplaats links van de weg, net voorbij Lake Helen.

Ook als je liever in de auto blijft zijn er legio mogelijkheden. Dwars door het park loopt vanaf de zuidingang (Entrance Station) Highway 89 naar het Manzanita Lake. Dat is vlakbij het grote bezoekerscentrum aan de noordwestuitgang. De rit is nog geen vijftig kilometer lang, maar voert langs hoge bergwanden, stroompjes, meren, watervallen, hete bronnen en borrelende putten waaruit zwaveldampen opstijgen. Trek er daarom minstens een halve dag voor uit. 

SHASTA CASCADE RANGE                                                                                  

Dit zo goed als onbewoonde berggebied aan de grens met de staat Oregon wordt gedomineerd door een aantal slapende vulkanen. De hoogste daarvan (4.322 meter) is Mount Shasta. Dit is dé plek om te onthaasten, voor mensen die even genoeg hebben van de drukke steden. 

Reis in de buurt van Mineral

Logo Doets Reizen Amerika

Mineral