De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Maak in Pismo Beach kennis met de California Beach Life. Als je de beroemde clamchowdersoup nog nooit hebt gegeten, dan doe je dat hier! Pismo Beach is het California zoals je dat uit de films kent. Talloze surfers, zonaanbidders en sportvissers weten de populaire badplaats te vinden. De 400 meter lange pier is een enorme publiekstrekker. Tip: loop naar het einde van de pier, zodat je kunt genieten van de vele golfsurfers en de voorbijspringende dolfijnen! Iets ten zuiden van Pismo Beach ligt het Pismo State Beach. Dit is de enige plek in California waar je met de auto het strand op kunt.

Algemeen

Ongeveer twintig kilometer ten zuiden van San Luis Obispo ligt Pismo Beach. Als je de beroemde clam chowder soup nog nooit hebt gegeten, doe dat dan hier! Het stadje is in heel Amerika niet voor niets beroemd om de smakelijke clams (schelpdiertjes) die hier op het strand worden gevonden. Pismo Beach is het Californië zoals je dat uit films kent. Vooral in de weekends trekken talloze surfers, zonaanbidders en sportvissers naar de badplaats. De vierhonderd meter lange pier is een enorme publiekstrekker. Als je echt goede foto’s wilt maken van de op hoge golven ‘rijdende’ surfers, wandel dan een eind deze pier op. Je kunt ze dan van bovenaf fotograferen als ze langs de pijlers scheren. Ook leuk: de dolfijnen die hier bijna altijd voor de kust zwemmen. En er worden uiteraard tochten georganiseerd om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Van oudsher woonden de Chumash-indianen in het gebied waar Pismo Beach nu ligt. In Price Canyon vonden ze teer, dat in hun taal ‘pismu’ genoemd werd. Hiervan is de naam Pismo Beach afgeleid. In Pismo Beach wonen ongeveer 8200 inwoners.

Klimaat 

Pismo Beach ligt vlakbij de Grote Oceaan, wat betekent dat er in dit gebied een aangenaam mediterraan klimaat heerst.

Wintertip! 

Bezoek je Pismo Beach in de wintermaanden, dan mag je de Monarch Butterfly Grove niet missen. Van november tot februari zwermen monarchvlinders naar het eucalyptusbos aan de zuidgrens van de stad, waar je ze goed kunt bekijken.

Clam Capital ofwel de ‘mosselhoofdstad’ 

Pismo Beach, Californië heet ook wel Clam Capital Pismo Beach staat bekend als de ‘Clam Capital’, oftewel de mosselhoofdstad van Californië. Er worden ‘clam chowder’-wedstrijden gehouden, waarin wordt gekeken wie de beste mosselsoep maakt. Ook is er een heus Clamfestival, met allerlei entertainment. Als je over Price Street de stad inkomt, word je verwelkomd door een enorm mosselstandbeeld. Het is echter verboden om zonder vergunning mosselen te gaan zoeken, omdat er sprake is van overbevissing.

Logo Doets Reizen Amerika

Pismo Beach