De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Fans van literatuur zouden zeker in deze plaats, 25km ten oosten van Monterey, moeten stoppen. Hier werd in 1902 namelijk John Steinbeck geboren, de Nobelprijswinnaar en auteur van onder anderen East of Eden, The Grapes of Wrath, Tortilla Flat en Cannery Row.

Het boek Cannery Row schreef Steinbeck in 1945, om de toenmalige sociale misstanden in het niet ver van zijn geboorteplaats gelegen weer te geven. Het boek beschrijft de visindustrie in Monterey (of eigenlijk de conservenindustrie, de cannery’s) die kort na het verschijnen van het boek eerst sterk terugliep en vervolgens nagenoeg verdween, omdat de vangst van sardientjes dramatisch terugliep. Eerlijk is eerlijk, er is in Salinas niet veel terug te vinden dat aan de grote schrijver herinnert, maar zijn geboortehuis, The Steinbeck House (132 Central Avenue) is er nog altijd. 

Ook de moeite waard: de John Steinbeck Library (350 Lincoln Avenue). In dit witte, keurig in het groen verstopte gebouw huizen tal van herinneringen aan de grote schrijver, zoals manuscripten en persoonlijke zaken. Steinbeck woonde jarenlang in Monterey en New York, maar werd in Salinas onder een eenvoudige grafsteen begraven in de Garden of Memories Cemetry (850 Abbott Street, bij East Romie Lane Street).   

Het gebied rond Salinas

Het gebied rond Salinas wordt ook wel Steinbeck Country genoemd, vernoemd naar de schrijver. Verder vind je in de buurt van Salinas ook nog Salinas Valley, wat bekend staat als ‘de slakom van de wereld’: er worden naast knoflook, tomaten, aardbeien, champignons en artisjokken enorme hoeveelheden (ijsberg)sla geteeld. Ook heeft het gebied veel wijngaarden. Ben je in de derde week van juli in de buurt van het stadje? Dan kun je er California’s grootste rodeo bijwonen. Maar let op: de vierdaagse California Rodeo Salinas is tegelijk ook zo’n beetje de drukst bezochte rodeo van het land. Het kan er dus erg bedrijvig zijn. 

Ligging 

Salinas ligt vijfentwintig kilometer van Monterey vandaan.

Geschiedenis 

In Salinas werd in 1902 John Steinbeck geboren, de Nobelprijswinnaar en auteur van onder andere East of Eden, The Grapes of Wrath, Tortilla Flat en Cannery Row. Cannery Row schreef Steinbeck in 1945, om de toenmalige sociale misstanden in het niet ver van zijn geboorteplaats gelegen weer te geven.


Inwoners 

Salinas telt 151.060 inwoners. Het is hiermee de 134e stad in de Verenigde Staten.


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Salinas gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Salinas