De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Golden Gate Bridge

34 Actueel reisaanbod

Deze iconische brug is misschien wel de beroemdste en meest gefotografeerde brug ter wereld. De 2.700 meter lange brug is in 1933 gebouwd en geschilderd in de kleur International Orange. Wandel of fiets eroverheen naar het Vista Point aan de andere kant. Van daaruit heb je een schitterend uitzicht over de baai.

Icoon van San Francisco

Dit icoon van San Francisco is misschien wel de beroemdste hangbrug ter wereld, en zeker één van de meest fotogenieke. Hij werd in de jaren dertig gebouwd als middel om de werkeloosheid te bestrijden. Veel ingenieurs dachten indertijd dat het vanwege de getijstromen en de waterdiepte onmogelijk was om op deze plek een hangbrug te bouwen, maar toch werd er in 1933 onder leiding van ontwerper Joseph Strauss begonnen met bouwen. De klus werd in vier jaar geklaard. De voor die tijd revolutionaire, ruim 2.700 meter lange en 227 meter hoge brug, kostte 35 miljoen dollar. Destijds een waanzinnig bedrag. 

38.000 liter verf

De brug is geschilderd in de kleur ‘International Orange’, wat een compromis was. De US Navy wilde namelijk voor zwart met gele stippen gaan. De brug wordt permanent gezandstraald, om de door het zoute zeewater ontstane roest te verwijderen. Daarna wordt de verf bijgewerkt. Jaarlijks gaat er zo’n 38.000 liter verf doorheen!  Wandel of fiets over de brug naar het Vista Point aan de andere kant. Van daaruit heb je een schitterend uitzicht over de baai en de brug, met San Francisco op de achtergrond. 

Reizen in de buurt van Golden Gate Bridge

Logo Doets Reizen Amerika

Golden Gate Bridge