De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Slechts 55 mijl ten noorden van San Francisco, in het stedelijke hart van het wijnland, vind je Santa Rosa: een stad met een coole sfeer en levendige cultuur die klaar staat om ontdekt te worden. Santa Rosa is de happening hub voor alles wat er te zien, te doen, eten, drinken, wandelen, fietsen en verkennen in Sonoma County is.

Sonoma County


Santa Rosa is gelegen in Sonoma County, bekend vanwege de heerlijke wijnen die hier vandaan komen. Naast de wijngaarden kun je er veel activiteiten in de natuur ondernemen en zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Wij noemen hieronder de belangrijkste;

Outdoor Activiteiten

Hiken, mountainbiken, kajakken, vissen, SUP'en, ballonvaren en skydiven, In de omgeving van Sonoma County vind je diverse plekken waar je kunt genieten van en in de natuur. Met meer dan 66 parken, 6 meren en de goede bereikbaarheid naar de oceaan is er voor ieder wat te vinden.

Armstrong Redwood State Reserve

Er zijn meerdere parken binnenin Sonoma County waar je kunt ontspannen in de natuur. De bekendste en niet te missen is het Armstrong Redwood State Park. Een prachtig park waar je door een eeuwenoud bos van Sequoia bomen kunt wandelen. Net als in Redwood National Park wat iets noordelijker in Californië ligt vindt je hier een van de oudste en hoogste bomen ter wereld. De hoogste boom van het park is de Parson Jones Tree van 91 meter hoog, de oudste boom van het park is de Armstrong Tree is meer dan 1400 jaar oud.

Wijngaarden

Sonoma County ligt midden in het hart van wijngebied van Californië. Een bezoek aan een van de meer dan 200 wineries is daarom zeker aan te raden. Je kunt complete tours boeken, fietstochten over de wijngaarden maken, of wineries met prachtige tuinen bezoeken. St. Francis Winery, Kendall- Jackson Wine Estate en Ferrari-Carano Vineyards and Winery zijn leuke tips, of bezoek de lavendel tuinen van Matanzas Creek Winery.

Charles M. Schulz Museum

Op cultureel vlak is er ook voldoende te ondernemen in Sonomo County. Bezoek het Charles M. Schulz Museum, geweid aan de beroemde striptekenaar van Snoopy en Charlie Brown. Daarnaast vind je in het centrum van Santa Rosa diverse kunstgaleries, er worden ook diverse wandelingen aangeboden langs collecties van lokaal talent en galerieën. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Santa Rosa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Santa Rosa