De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het authentieke California vind je terug in goudzoukersplaatsje Sonora. De prachtig gerestaureerde en sfeervolle hoofdstraat neemt je mee terug in de tijd. Tegenwoordig zijn in deze historische panden restaurants, winkels en kunstgalerieën gevestigd. Wij raden je zeker aan een bezoekje te brengen aan het Columbia State Park. Beproef hier je geluk door op zoek te gaan naar goud. Neem een kijkje bij de hoefsmid, drink een biertje in de saloon en maak een ritje met paard en wagen.

Overspoeld door goudzoekers 

Sonora werd in de jaren zeventig van de negentiende eeuw overspoeld door vooral uit het Mexicaanse Sonora (vandaar de naam) komende goudzoekers. Logisch: ten noorden van het stadje was namelijk een goudader ontdekt, waaruit – zo werd beweerd – in één enkele dag 160.000 dollar aan goud werd gewonnen. Dat nieuws lokte binnen de kortste keren ontelbaar veel gold diggers, desperado’s, pooiers en ander gespuis naar het stadje, dat al snel veranderde in een wetteloze bende. Maar dat is geschiedenis.

Kuieren door de hoofdstraat

Tegenwoordig kun je rustig door de prachtig gerestaureerde, licht stijgende hoofdstraat kuieren of een mooie wandeling maken over de Dragoon Gulch Trail. Iedere tweede zaterdag van de maand is het Art Nights in Sonora’s historische downtown, met exposities en optredens van lokale kunstenaars en musici.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sonora gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Sonora