Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Gunnison is gelegen op 2.300 meter hoogte in de staat Colorado. De locals noemen deze plaats liefkozend “Gunny”. Gunnison is gelegen in het hart van de Rocky Mountains. Deze ligging zorgt ervoor dat je het hele jaar door allerlei outdoor activiteiten kunt ondernemen. In de zomer kan je hier prima wandelen, mountainbiken, raften en kajakken en in de wintermaanden kan je perfect skiën in een van de skigebieden in de buurt van Gunnison.

Geschiedenis van Gunnison

Rond 1775 verschenen hier de eerste Spaanse missionarissen die een link probeerden te leggen met missies in Santa Fe en Monterey. Het plaatsje is vernoemd naar Captain Gunnison, die hier rond 1850 met zijn compagnie een kamp zou hebben opgezet. Vanaf die tijd ontstond er een gemeenschap van land- en mijnbouwers. Dit was rond 1853 toen de spoorweg van Mississippi naar de Pacific werd aangelegd. Het was toen de grootste stad in de wijde omgeving met maar liefst 10.000 inwoners. Toen de goud- en zilverzoekers het gebied weer verlieten, namen de veeboeren het van hen over. Meer over de geschiedenis leer je in het Pioneer Museum in Gunnison.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Gunnison

In het kleine centrum van Gunnison zijn een aantal winkel, bars en restaurants te vinden. De meeste hebben een stijl zoals je van een vroeger western stadje verwacht. Kajakken en standup paddle boarden is mogelijk bij het Gunnison River Whitewater Park.

Bezienswaardigheden in de buurt van Gunnison

Rondom Gunnison zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je vakantie door Amerika. Een hier van is de Ghost Town Ohio City. Maar ook het Gunnison National Forest is prachtig. Breng ook een bezoek ook de Fossil Ridge Wilderness Area en Powderhorn Wilderness Area.

Creede Underground Mining Museum

Ten zuiden van Gunnison kom je via wegnummer 140, oftewel scenic byway Silver Thread, uit bij het plaatsje Creede. Hier kun je een voormalige zilvermijn bezoeken, waar het Creede Underground Mining Museum is gevestigd. Dit unieke museum laat op indrukwekkende wijze het leven uit de mijnbouwtijd zien.

Curecanti National Recreation Area

Bij het Curecanti National Recretion Area is het grootste meer van de staat Colorado gelegen, het Blue Mesa Reservoir. Het is zo’n 20 mijl lang en strekt bijna uit tot aan de uitlopers van het Black Canyon of the Gunnison National Park.

Reizen in de buurt van Gunnison

Logo Doets Reizen Amerika

Gunnison