Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

​Van diepe meren tot uitgestrekte bossen zover het oog reikt: de staat Connecticut – ook wel bekend als The Constitution State - heeft een fantastische hoeveelheid natuurschoon te bieden. Hoewel het één van de kleinere en meer landelijke staten van Amerika is, is het tegelijkertijd ook één van de meest welvarende, waar de rijken de toon zetten. Ook is er een connectie met Nederland: wist je dat ‘onze’ Adriaen Block er ooit als eerste Europese ontdekkingsreiziger aanmeerde?

Het bos op z’n allermooist…

Wie kent ze niet, die prachtige beelden van de verkleurde herfstbomen waardoor hele bossen in vuur en vlam lijken te staan? Het is niet voor niets dat de Indian Summer hoog op het lijstje staat van veel reizigers die een roadtrip door Amerika maken. Oktober en november zijn in Connecticut de beste maanden om te genieten van alle natuurpracht. Omdat de staat voor tweederde bebost is, kijk je er je ogen uit. Neem voor de meest adembenemende uitzichten de kleur- en boomrijke Route 7, die onder meer door de schilderachtige bossen van Litchfield Hills voert.

Yale, het ‘huis van de elite’

In de kuststad New Haven ligt de prestigieuze Yale Universiteit, waar onder meer George W. Bush en de Clintons studeerden. Op de campus van Yale vind je de Yale University Art Gallery, waar je naast werken van Amerikaanse meesters ook stukken van Van Gogh of Picasso tegenkomt. Een bezoek aan het Mark Twain House is een aanrader, helemaal als je van Amerikaanse literatuur houdt. De beroemde auteur schreef hier zijn beroemde roman over Huckleberry Finn en het prachtige Victoriaanse huis is nu ingericht als museum.

Groen lustoord voor rijke New Yorkers

Omdat het zuidwesten van Connecticut praktisch aan de stad New York grenst, wonen veel welgestelde New Yorkers in deze staat. Rijke zakenmensen die hun fortuin op Wall Street hebben vergaard, worden aangetrokken door de landelijkheid van Connecticut en wonen er in prachtige huizen. Mede hierdoor is het één van de meer welvarende delen van Amerika. De beste periode om Connecticut te bezoeken is de lente of de herfst. De temperatuur is er dan aangenaam en in de herfst pik je als bonus ook nog eens de Indian Summer mee. De vele mooie wegen lenen zich uitstekend voor een prachtige roadtrip of camperreis. Doets Reizen heeft vanzelfsprekend alles in huis om er een onvergetelijke reis van te maken en zorgt ervoor dat je op de mooiste plekken terechtkomt.

Reizen naar Connecticut

Logo Doets Reizen Amerika

Connecticut