Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

George Washington's Mount Vernon

11 Actueel reisaanbod

Mount Vernon is het huis waar de eerste president van Amerika George Washington een belangrijk deel van zijn leven woonde en werkte. Het ligt in de staat Virginia aan de Potomac rivier. Washington was de enige Amerikaanse president die het land niet vanuit het Witte Huis bestuurde.

Het huis is onder Georgiaanse architectuur gebouwd en staat op een landgoed dat al in 1674 in handen kwam van de overgrootvader van de latere president. George Washington erfde het in 1761. In de jaren voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog breidde Washington het landgoed en het huis aanzienlijk uit en verdeelde hij het in verschillende plantages. 

Na zijn presidentschap trok hij zich hier terug en overleed er in 1799. Zijn graftombe en die van zijn vrouw Martha is er nu te bezichtigen, evenals het huis dat is gerenoveerd tot in de staat waarin het verkeerde ten tijde van Washingtons leven. Ook het slavenkwartieren met Slave Memorial en de prachtige tuinen die aflopen naar de rivier zijn een bezoek waard. In het hoogseizoen is het geheel een drukke toeristische trekpleister met tienduizend bezoekers per dag.

Reizen in de buurt van George Washington's Mount Vernon

Logo Doets Reizen Amerika

George Washington's Mount Vernon