De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De bouw van het Witte Huis begon in 1793 en in 1800 was het bouwwerk af. Vanaf dat moment werd dit de ambtswoning waar alle Amerikaanse presidenten met hun families hebben gewerkt en gewoond. Met uitzondering van George Washington. Hij woonde op landgoed Mount Vernon, dertig kilometer buiten de stad.

Tijdens ‘The War of 1812’ werd het Witte Huis in brand gestoken door het Britse leger, waardoor het flink werd verwoest. Vrijwel direct werd gestart met de wederopbouw, volgens het oude plan (in Federal style). Na ruim drie jaar was het huis weer bewoonbaar. Een bezoek aan het Witte Huis is voor ons momenteel onmogelijk. Voorheen kon men een White House Tour aanvragen via de Nederlandse Ambassade daar, maar vanwege de aangescherpte veiligheidsregels van de Amerikaanse Overheid is dat helaas onmogelijk geworden. Mogelijk dat dit in de toekomst weer verandert. Als alternatief kun je het White House Visitor Center bezoeken. Er is hier een aardige tentoonstelling over de geschiedenis van het Witte Huis, de architectuur, de presidentiële families en wereldleiders en andere prominente personen die hier op bezoek zijn geweest. Ook is er een informatieve videopresentatie van een half uurtje. Een andere manier om meer over het Witte Huis te weten te komen is middels de gratis tours langs de belangrijkste, Amerikaanse instituten. Zoals het Pentagon, Capitool en Washington Monument. Het is uiteraard ook mogelijk om het Witte Huis van de buitenkant te bewonderen (1600 Pennsylvania Ave. NW).

Rondom The White House 

Vlakbij het Witte Huis staat de Treasury; het Ministerie van Financiën. Voor het gebouw staat een replica van de Liberty Bell, waarvan het origineel in Philadelphia staat. Het gebouw heeft een bijzondere geschiedenis. Zo werd er lang gediscussieerd over waar de Treasury uiteindelijk gebouwd moest worden. Uiteindelijk greep president Andrew Jackson in 1836 persoonlijk in. Hij prikte zijn wandelstok in het gazon en besloot dat het daar moest komen. Na zijn presidentschap vertelde hij dat hij zo slecht met het Congres overweg kon dat hij, wanneer hij in zijn Oval Office zat, zijn zicht op het Capitool wilde blokkeren door de Treasury. Aan de andere kant staat het Eisenhower Executive Office Building, voorheen bekend als Old Executive Building waar vroeger onder meer het Ministerie van Oorlog en Marine in zat. Nu wordt het volledig bezet door het personeel van het Witte Huis, dat doormiddel van een tunnel tussen de twee gebouwen is verplaatst.

Reizen in de buurt van The White House

Logo Doets Reizen Amerika

The White House