Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Een zeer sfeervolle bestemming aan de Golf van Mexico is Naples. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze plaats een mediterraan uiterlijk. Het oude centrum ligt rondom 5th Avenue, de hoofdstraat van Naples. De zee loopt langzaam af en de stranden zijn heel natuurlijk. Aan de kustlijn zie je vooral bomen en tropisch groen. Hotels of andere hoogbouw zijn hier niet toegestaan. Op slechts 45 minuten rijden ligt het Everglades National Park. Dit maakt Naples de ultieme uitvalsbasis voor een trip naar dit spectaculaire nationale park.

Algemeen

Een zeer sfeervolle bestemming aan de Golf van Mexico is Naples. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze plaats een mediterraan uiterlijk. Het oude centrum ligt rondom 5th Avenue, de hoofdstraat van Naples met veel sfeervolle restaurants. De zee loopt langzaam af en de stranden zijn heel natuurlijk. Aan de kustlijn zie je vooral bomen en tropisch groen. Hotels of andere hoogbouw
zijn hier niet toegestaan. Op slechts 45 minuten rijden ligt het Everglades National Park. Dit maakt Naples de ultieme uitvalsbasis voor een trip naar dit spectaculaire nationale park.

Ligging 

Naples ligt aan de westkust van Florida aan de Golf van Mexico. De stad ligt aan de rand van de Everglades. Dit gedeelte van de kust wordt samen met het voor de kust gelegen Marco Island ook wel Paradise Coast genoemd.

Inwoners

Naples telt bijna 22.000 inwoners.

Klimaat

Het klimaat is tropisch in Naples. In de winter is er veel minder regen dan in de zomer.

Geschiedenis 

Naples werd aan het eind van de jaren 1880 gesticht door een voormalig generaal van het leger van de Geconfedereerde Staten en tevens voormalig Senaatslid voor Kentucky, John Stuart Williams en zijn partner, zakenman Walter N. Haldeman uit Louisville, de uitgever van de Louisville Courier-Journal. De naam 'Naples' werd gekozen omdat de zonnige baai waaraan de stad ligt vergeleken werd met de baai waaraan Napels ligt.

Reizen in de buurt van Naples

Logo Doets Reizen Amerika

Naples