Bosbranden Jasper Meer info

Hier heb je onder andere perfecte duikmogelijkheden bij het John Pennekamp Coral Reef State Park. Maar niet alleen om te duiken moet je naar Key Largo. Ook andere watersporten, zoals snorkelen, kajakken, een dolfijnencruise of erop uit met een jetski behoren tot de mogelijkheden. Op Key Largo ligt ook het Martime Museum of the Florida Keys. Key Largo is de eerste 'Key' die je tegenkomt op jouw reis vanuit Miami naar Key West en biedt alle ingrediënten voor een heerlijke overnachting op de paradijselijke Florida Keys.

Diving Capitol of the World

Dit eiland wordt ook wel ‘The Diving Capitol of the World’ genoemd. Overal kun je boten en kajaks huren of excursies boeken met bijvoorbeeld een catamaran of boot met glazen bodem. Op Key Largo ligt het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is een uitgestrekt onderwater natuurreservaat met een prachtig koraalrif, bestaande uit een oppervlakte van 35 vierkante kilometer.

Het park heeft een bijzondere diepzeeflora met honderden soorten tropische vissen, waardoor dit reservaat een paradijs is voor snorkelaars, duikers en onderwaterfotografie. Het bronzen beeld van Christus van Abyss kun je onder water bewonderen. Het is een geschenk van de Italiaanse duikondernemer Cressi uit 1961 aan dit natuurpark. Het beeld is overigens een replica van het originele beeld dat in de zee is neergelaten als nagedachtenis aan de verdronken zeelieden bij Genua, in Italië. In het Pennekamp Park zijn veel snorkel- en duikscholen te vinden. Mocht je dit te wild vinden, dan kun je ook een tocht maken met een boot met glazen bodem.

Maritime Museum of the Florida Keys

Verder is er op Key Largo het Maritime Museum of the Florida Keys te zien. Hier leer je meer over de geschiedenis van de scheepswrakken langs de kust van de Keys. Er wordt informatie gegeven over de vele gevonden voorwerpen en over het redden van drenkelingen. Voor de kust van Key Largo liggen beroemde duikwrakken, onder meer de vergane US Coastguard Cutters Bibb en Duane. Om hier poolshoogte te nemen heb je wel een officieel duikbrevet nodig.

Onze topbestemmingen in de buurt van Key Largo

Reizen in de buurt van Key Largo

Logo Doets Reizen Amerika

Key Largo