Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Salvador Dali Museum

18 Actueel reisaanbod

Het Dali Museum in St. Petersburg huisvest ’s werelds grootste collectie werken van Salvador Dali buiten Europa. Niet alleen de collectie is de moeite waard, ook het gebouw is een architectonisch hoogstandje. Naast de kunstwerken van deze surrealistisch kunstenaar zijn er vaak wisselende tentoonstellingen van andere kunstenaars die een link hebben met Salvador Dali.

Museum in St. Pete Beach

In The Dali vind je ’s werelds grootste collectie van de surrealistische kunstschilder Salvador Dali buiten Europa. Niet alleen de collectie zelf is een bezoek waard, ook het gebouw is een architectonisch hoogstandje. De tuin buiten bij het museum is bijzonder, inclusief interactieve Dali kunst.

Het Museum

Het Dali Museum is sinds de opening in 1982 het onofficiële hart van de kunst in st. Pete Beach en eigenlijk de hele Tampa Bay Area. Alleen het gebouw waarin dit museum sinds 2011 gevestigd is is al een explosie aan kunst en draagt mee aan de bijzondere uitstraling van dit museum. Het museum beschikt over meer dan 2400 werken van Salvador Dali. Dit zijn niet alleen schilderijen maar ook tekeningen, foto's, posters en sculpturen. Daarnaast worden er soms ook werken van andere kunstenaars tentoongesteld. 

De tuinen

Je kunt niet alleen genieten van de prachtige kunst in het museum, maar ook de tuinen van het Dali Museum zijn echt een bezoek waard. Hier kan je even helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige flora en fauna die hier terug te vinden is. Een bezoek aan het Dali Museum is niet compleet zonder een wandeling door de tuinen.

Reizen in de buurt van Salvador Dali Museum

Logo Doets Reizen Amerika

Salvador Dali Museum