Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

Lovers Key State Park

18 Actueel reisaanbod

Jaren geleden was dit staatspark alleen per boot bereikbaar, maar later werd er een brug gebouwd. Er werd lang gedacht dat alleen jonge, verliefde stellen het eiland bezochten, vanwege de afgelegen en rustige stranden. Hieraan dankt het State Park haar naam. Op de spierwitte stranden kun je veel soorten schelpen vinden. Er leven ook veel vogels in dit gebied. Lovers Key leent zich uitstekend voor diverse buitenactiviteiten als fietsen, zonnen, kajakken en picknicken.

Er is weinig bebouwing. Op de spierwitte stranden kun je veel soorten prachtig gekleurde schelpen vinden. Er leven ook veel vogels waaronder de witte reigers, ibissen en Amerikaanse zeearenden (bald eagles). In de turkoois gekleurde zee leven onder meer dolfijnen, zeeschildpadden en zeekoeien. Die zwemmen vaak aan het wateroppervlakte.

In het park lopen diverse trails. Ook over het water en door mangroves. Tussen de mangrovebosjes zie je soms ‘Indian shell mounds’. Dit zijn door Indianen aangelegde bergen van schelpen, die ze als oriëntatiepunt gebruikten als ze met hun kajaks hun weg moesten terugvinden. Op deze schelpenbergen plaatsten ze brandende fakkels. Het eiland werd circa achtduizend jaar geleden namelijk al door Indianen bewoond. Nu komen ze er niet meer voor. In de negentiende eeuw werd Lovers Key bewoond door de piraat Black Augustus; daardoor werd het eiland ook wel Black eiland genoemd.

Lovers Key leent zich uitstekend voor diverse buitenactiviteiten. Van rustig zonnebaden en zwemmen tot schelpen zoeken, picknicken, vissen, kajakken en kanoën, fietsen en wandelen. Er zijn ook mooie kanotochten uitgezet of je kunt de Calusa Blueway afpeddelen. Het park is 365 dagen per jaar geopend van acht uur ’s ochtends tot zonsondergang.

Reizen in de buurt van Lovers Key State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Lovers Key State Park