Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Everglades National Park

18 Actueel reisaanbod

De grootste subtropische wildernis van Amerika, dat is het Everglades National Park in Florida. En met een totale oppervlakte van 5.700 km2 óók nog eens het derde grootste Nationale Park in de VS. De groene moerassen, drassige weilanden en talloze eilandjes vormen een eldorado voor wilde (bedreigde) dieren, zoals alligators, panters en slangen. En het park is met tal van zeldzame vogelsoorten, waaronder flamingo’s, een waar walhalla voor vogelliefhebbers.

Stap op de fiets, spring in een (air)boot of trek je oude sneakers uit de kast voor een Swamp Walk. In de Everglades kan het allemaal!

Water, wildlife en wonderen

Everglades National Park is een 150-kilometer brede rivier van slechts een paar centimeter diep en op vele plaatsten bezaaid met groene moerasgrassen. Het park draagt daarom ook de bijnaam ‘River of Grass’ gegeven door de Native Americans. De perfecte balans tussen zoet rivierwater en zout zeewater maakt de Everglades dé broedplaats van meer dan 700 diersoorten. Nergens anders in Noord-Amerika vind je zó veel verschillende dieren als hier. Haar wereldwijde erkenning heeft het park dus niet te danken aan prachtige uitzichtpunten, maar aan de fantastische flora en fauna die je van héél dichtbij kunt bekijken.

Perfecte dag in de Everglades

Hoewel het grootste gedeelte van het Everglades National Park onder water staat, zijn er verschillende manieren om het park te verkennen. Zo kun je er kanoën en varen, máár ook wandelen en fietsen. Ook zijn er tientallen wandelroutes, de een nog fantastischer dan de ander. Wandel op eigen houtje, of onder begeleiding van een gids, langs het leefgebied van bijzondere diersoorten óf huur een typisch Amerikaanse fiets om zo nóg meer van de natuur te zien. Wil je wandelen dóór de bekende moerassen? Dan is de Everglades Swamp Walk een absolute aanrader. Samen met een ervaren Ranger trotseer je afgelegen stukken van het moerasgebied en ga je op zoek naar herten, haviken, beren, panters en alligators die in dit gebied leven!

Op avontuur door de mangroven

Een andere, maar nét zo’n bijzondere manier om de Everglades te ontdekken is met een privé airboat. Een gedeelde tour is misschien goedkoper, maar met een eigen tourgids weet je zéker dat je de mooiste pareltjes van het park zult zien. Zelf het roer in handen hebben? Stap in een kajak en ga op zoek naar slangenholen of alligatoreieren. Je leert tijdens een kajaktour alles over de natuur om je heen. En na afloop kun je óók nog mee met de nachtwandeling. Want dan komen de dieren pas écht tot leven!

Hoogtepunten van de Everglades

In Everglades National Park is er géén ruimte voor verveling. De uitgestrekte moerasgronden, exotische diersoorten en tientallen activiteiten in Everglades National Park maken jouw reis onvergetelijk. En dit zijn de leukste bezienswaardigheden:

  • Boek een Privé Airboat Tour en raas langs drassige weilanden, tropische mangroven en spot alligators; 
  • Loop door de moeraslanden tijdens de Everglades Swamp Walk en laat je verrassen door de ongekend mooie flora en fauna;
  • Huur een fiets bij het Shark Valley bezoekerscentrum en bekijk het park vanaf de Shark Valley uitkijktoren;
  • Rijd mee met de Shark Valley tram en geniet van de schitterende omgeving;  
  • Wandel de Mahogany Hammock Trail langs de grootste mahonieboom van Amerika;
  • Stap in een kajak in Flamingo en peddel langs imposante mangroven en wilde dieren;
  • Spot wilde dieren, zoals de zeldzame lamantijn, ongrijpbare floridapanter of de beruchte krokodil. 

Reizen in de buurt van Everglades National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Everglades National Park