De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Indrukwekkende gebouwen, houten huizen met veranda’s, autovrije straten, een echt fort en paardenkoetsen die je langs alle bezienswaardigheden voeren zijn wat St. Augustine uniek maken. De geschiedenis van St. Augustine vindt je hier op straat en in het centrum terug. Even uitwaaien doe je op het strand van het nabijgelegen St. Augustine Beach.

Algemeen

Maak kennis met historische plaats St. Augustine. Het betreft hier de oudste nederzetting van de USA. De historische rijkdom van St. Augustine vind je nu nog steeds terug in het hedendaagse straatbeeld. Imposante gebouwen, houten huizen met veranda’s, autovrije straten, een echt fort en paardenkoetsen die je langs alle bezienswaardigheden voeren die St. Augustine uniek maken. Even uitwaaien doe je op het strand van het nabijgelegen St. Augustine Beach.

Op wandel afstand van het historische centrum van St. Augustine ligt het bekende San Sebastian Winery. Dagelijks worden hier rondleidingen geven met gidsen door het wijnhuis. Ook vinden er dagelijks wijn proeverijen plaatst. Het bezoek aan de Winery is gratis! Lees hier meer over San Sebastian Winery.

Ligging

St. Augustine is een stad in het noordoosten van Florida  en valt bestuurlijk gezien onder St. Johns County. St. Augustine is gemakkelijk te bereiken vanuit de luchthaven van Orlando en Jacksonville.

St. Augustine heeft een prachtig natuur park waar je zeker een bezoek aan dient te wagen wanneer je in de buurt bent! Het Anastasia State Park heeft prachtig uitgestrekt strand, huur een kajak of ontdek het State Park per fiets! Lees hier wat je nog meer kunt doen in het Anastasia State Park

Inwoners

St. Augustine telt ruim 14.000 inwoners.

Klimaat

Saint Augustine heeft een gematigd, subtropisch klimaat. Dat wil zeggen dat er hete zomers en milde winters zijn.

Geschiedenis

In 1513 zette de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de León hier voor het eerst voet aan wal en noemde het land La Florida. Ofwel het land van de bloemen. In de daaropvolgende jaren werden hiervandaan zes expedities georganiseerd om het hele land te veroveren. St. Augustine is de eerste stad die de Europeanen in 1565 in de Verenigde Staten stichtten.

Leuke bezienswaardigheden in St. Augustine

Fountain of Youth Archaeological Park
Er gaat een verhaal dat wanneer je water uit de bron van St. Augustine drinkt je er weer jeugdig en jong uit gaat zien. De naam van de water bron staat in het Nederlands voor De fontein der Eeuwige Jeugd. Dit zegt natuurlijk al genoeg! De bron ligt in het Archaeological Park.
Lees hier meer over Fountain of Youth Archaeological Park.

St. Augustine Lighthouse and Museum
Wist jij dat er langs de kust van Florida 30 vuurtorens staan? De vuurtoren in St. Augustine is de eerste van deze serie vuurtorens die de Spanjaarden destijds bouwden. 
Bij de vuurtoren is ook een klein museum die iets verteld over de geschiedenis van de vuurtoren. Wanneer je in de top van de vuurtoren bent heb je een prachtig uitzicht!
Lees hier meer overSt. Augustine Lighthouse and Museum.

San Sebastian Winery
Eerder las je al over de Winery in San Sebastian. Dit is een must do wanneer je in St. Augustine. Lees hierboven meer over de Winery. 

Oldest Wooden Schoolhouse
De naam zegt het natuurlijk al! Dit is het oudste houten schoolgebouw wat de Verenigde Staten nog heeft. Het is super leuk om hier een bezoek aan te brengen en te bewonderen hoe een schoolgebouw er vroeger uitzag. Lees hier meer over Oldest Wooden Schoolhouse

St. Augustine Alligator Farm / Park
Bewonder verschillende soorten kaaimannen, alligators en krokodillen in het St. Augustine Alligator Farm. De dieren zijn afkomstig van over de hele wereld. 
De farm is een van de oudste toeristische attracties die Florida kent. Lees hier meer over St. Augustine Alligator Farm.

Accommodaties in St. Augustine

Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij nog meer aanbieden in St. Augustine. Samen met jou stellen wij jouw droomreis samen. Maatwerk reizen zijn uiteraard mogelijk bij Doets Reizen!

Leuke excursies in St. Augustine

  • St. Augustine Old Town Trolley Tour.
Lees hier meer over de excursie.

Reizen naar St. Augustine

Logo Doets Reizen Amerika

St. Augustine