Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Hoewel Massachusetts de meest dichtbevolkte staat is van de regio New England vind je ook hier adembenemend en uitgestrekt natuurschoon. Van de vele watervallen die deze staat rijk is tot de prachtige kusten rond Cape Cod. Om nog maar niet te spreken over de Indian Summer…Liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen helemaal aan hun trekken in hoofdstad Boston. Kortom: Massachusetts heeft alles in huis voor een veelzijdige rondreis.

Kleurexplosie in de bossen

Samen met de andere staten van de regio New England staat Massachusetts bekend om de prachtige Indian Summer. Oneindige bossen die in de herfst van geel naar vuurrood kleuren: het blijft een overweldigend natuurverschijnsel dat niet voor niets op menig travel bucket list staat. In The Berkshires, een natuurgebied in het westen van Massachusetts, vind je talrijke pittoreske dorpjes. De huizen zijn hier gebouwd in de typische ‘New England’-style, al een bezienswaardigheid op zich. Maar als dan ook nog eens in de herfst een kleurexplosie plaatsvindt in de bossen rond deze dorpjes is de regio helemaal een roadtrip waard.

Rijke geschiedenis

Boston is voor de Amerikanen een stad met een enorm grote historische waarde: hier begon in de achttiende eeuw de Amerikaanse Revolutie. Bij het lopen van de Historic Freedom Trail, een vier kilometer lange wandeltocht dwars door de stad, kom je vanzelf langs alle historische landmarks in Boston. De route begint in Beacon Hill, een prachtige oude wijk met statige herenhuizen, die alleen de rijkste inwoners zich kunnen veroorloven. Ook voert de tocht langs Faneulil Hall, met een overdekte markt en de vele straatartiesten en cafeetjes een bruisende plek. Naast Boston is ook het stadje Cambridge een bezoekje waard tijdens je rondreis door Massachusetts.  Hier vind je namelijk de Harvard University, de oudste en bekendste universiteit van Amerika. Boek hier bijvoorbeeld een historische toer over de campus, de rondleiding wordt gegeven door studenten zelf. En ook hier geldt weer: alles ademt die rijke Amerikaanse geschiedenis uit.

Eilandleven

Op het beroemde schiereiland Cape Cod is het goed toeven. Met zijn 50 stranden, vele vuurtorens en idyllische dorpjes waan je je er in een levensechte ansichtkaart. Huur een fiets en bekijk de prachtige natuur vanaf een van de vele fietspaden, bekijk (tussen april en oktober) walvissen van dichtbij op een whalewatchtocht of eet de meest verse vis in een van de vele visrestaurants. Ook kan je er de ferry nemen naar Martha’s Vineyard, hét toevluchtsoord van de rijken en beroemdheden die er komen voor de rust en het overweldigende landschap. Goed om te weten als je naar Massachusetts wil reizen: in de zomermaanden kan het er heet en vochtig zijn en in de winter ligt er meestal een dik pak sneeuw. Beste tijd voor een rondreis, stedentrip of camperreis is dus de lente of – als je je wil vergapen aan de Indian Summer: de herfst. 

Reizen naar Massachusetts

Logo Doets Reizen Amerika

Massachusetts