De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Yellowstone National Park

7 Actueel reisaanbod

De schatkamer van Wyoming, de broedplaats van een ondergrondse supervulkaan en het eerste Nationale Park ter wereld: Yellowstone National Park. De 9.000 vierkante kilometer aan artistiek natuurschoon is verdeeld over vijf ‘countries’. Eén daarvan is vernoemd naar toenmalig president Theodore ‘Teddy’ Roosevelt, die door zijn liefde voor de natuur de teddybeer in het leven heeft geroepen. Stap in de auto of camper, rijd langs indrukwekkende hoogtepunten en ontdek waarom Yellowstone National Park gezien wordt als het allermooiste park van de Verenigde Staten.

De koningin der Amerikaanse natuurparken

Houd je camera in de aanslag, want zodra je Yellowstone National Park binnenkronkelt val je van de ene verbazing in de andere. Met haar duizenden kleine en grote geisers, bubbelende modderpoelen en kalterrassen, helblauwe meren en geel/oranje warmwaterbronnen, versteende bomen, diepe ravijnen en uitgestrekte dennenwouden is Yellowstone National Park het kroonjuweel van Amerika’s natuurparken. Of wat dacht je van ál het wildlife in dit Nationale Park? Hayden Valley en Lamar Valley zijn perfect om de meest spectaculaire diersoorten te spotten, zoals reusachtige elanden, imponerende grizzlyberen en grote bizonkuddes. Slechts een greep uit de ongerepte dierenwereld van Yellowstone.

Vijf in één

Het bijzondere park – dat haar naam te danken heeft aan de gele rotsen van Yellow Falls - is opgedeeld in vijf zogeheten ‘countries’: Mammoth Country, Geyser Country, Canyon Country, Lake Country en Roosevelt Country. De bijzondere landschappen en hoogtepunten van de countries zijn makkelijk te bereiken via de Grand Loop Road. Deze lus vormt een ‘8’ en heeft een totale lengte van 320 kilometer. Daarnaast zijn er vijf ingangen naar het park, waarvan de Beartooth Pass de meest indrukwekkende binnenkomer is. Volg de kronkelwegen en aanschouw een oogverblindend uitzicht op de Absaroka Mountains, Beartooth Mountains en allerlei hoge plateaus met ontelbare gletsjermeren, donkergroene valleien en woeste watervallen.

Overnachten in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park heeft de meest paradijselijke plaatsen om te overnachten in de natuur. De Old Faithful Snow Lodge is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de gelijknamige geiser en de andere hoogtepunten in de omgeving. De Canyon Lodge ligt middenin het Nationale Park en is perfect om de ‘loops’ van Yellowstone te ontdekken. Of overnacht in een luxe glamping op slechts 10 minuten van de westelijke ingang van het park. De Under Canvas Yellowstone camping heeft namelijk een geweldige locatie en een breed aanbod activiteiten, waaronder tokkelen, paardrijden en mountainbiken.

Spanning en sensatie in Yellowstone

Naast tokkelen, paardrijden en mountainbiken schudt Yellowstone allerlei activiteiten uit haar mouw. Hiken langs stinkende – maar beeldschone - zwavelpoelen, de bekende Old Faithful geiser bezoeken of zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen – je móét een keer in Yellowstone geweest zijn. En als het zo ver is, mag je deze hoogtepunten zéker niet missen:

  • Duik in de warmwaterbronnen van Mammoth Country
  • Aanschouw in Geyser Country hoe de beroemde Old Faithful geiser maar liefst 32.000 liter kokend water 56 meter de lucht in spuit
  • Bewonder het rijkelijke kleurenpalet van Artist Point in Canyon Country
  • Rij langs Yellowstone Lake in Lake Country, het hoogst gelegen meer van de Verenigde Staten (2.357 meter)
  • Bekijk de versteende bomen, heldere rivieren en begroeide heuvels in Roosevelt Country


Reizen in de buurt van Yellowstone National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Yellowstone National Park