Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Great Falls ligt op de plek waar de Missouri River en de Sun River samenkomen. Deze plaats in de Great Plains van Montana is een bestemming met grootse tradities, een rijke historie en fantastische mogelijkheden voor avontuurlijk en cultureel vermaak voor elk type reiziger! Wanneer je tijdens je reis door het noordwesten van Amerika een bezoek brengt aan Great Falls, sta dan stil bij het feit dat je hiermee niet alleen in de voetsporen treedt van de beroemde ontdekkingsreizigers Lewis en Clark en van de Blackfeet Indianen, maar ook in de voetsporen van de Amerikaanse bizon en van de grizzlybeer!

Het plaatsje Great Falls

Great Falls - aan de oevers van de Missouri River - werd in 1833 gesticht. De locatie was indertijd een belangrijke pleisterplaats voor de Lewis & Clark Expedition, die rond 1805 de grote watervallen in de Missouri River bezocht. Great Falls is tegenwoordig vooral bekend van het Charles M. Russell Museum. Dit museum heeft een formidabele verzameling werken van de beroemde cowboyschilder Russell. Deze schilder wist als geen ander cowboys, Indianen en galopperende paarden op het doek vast te leggen. Het museum is van medio mei tot begin september geopend. Naast het museum vind je het atelier en de woning van Russell.

Giant Springs State Park

Op enkele kilometers ten noordoosten van Great Falls ligt Giant Springs: de grootste zoetwaterbron ter wereld (130.000 kubieke meter per dag). De bron werd in 1805 door de Lewis & Clark Expedition ontdekt. Als je in de gelegenheid bent Giant Springs te bezoeken, is het erg leuk om ook een bezoekje te brengen aan de reusachtige forellenkwekerij die in de buurt ligt. Je zou dan gezellig kunnen picknicken aan de Missouri River.

Reis in de buurt van Great Falls

Logo Doets Reizen Amerika

Great Falls