De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vroeger was Billings een stad van ranches en olieraffinaderijen en wordt nu vaak gebruikt als uitvalsbasis voor Yellowstone National Park. Het historische stadscentrum van Billings is een leuke bezienswaardigheid voor je overnachting in deze plaats.​

Het plaatsje Billings

Billings is de grootste stad van Montana, maar niet de hoofdstad. Het historische stadscentrum is leuk om doorheen te wandelen. Je kunt Billings gebruiken als uitvalsbasis voor het Yellowstone National Park, maar het is natuurlijk veel leuker om in het nationale park zelf te verblijven. Er is een goed visitor center met veel informatie over attracties in de omgeving. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in de omgeving van Billings.

Yellowstone National Park

Zoals aangegeven is Billings een goede uitvalsbasis voor Yellowstone National Park. Dit park is het oudste en grootste nationale park van Amerika. Vanuit Billings rijd je over de Beartooth Highway naar Yellowstone National Park. Deze weg is 80 kilometer lang en gaat door de bergen. Onderweg passeer je de Beartooth Pass op 3337 meter hoogte. Dit is een fantastisch mooie toeristische route.

Hoewel Yellowstone hét nationale park van Wyoming is, willen wij het hier ook vermelden. Het park is namelijk vanuit Montana goed bereikbaar en er liggen drie parkingangen op het grondgebied van Montana. Het Yellowstone National Park is in 1972 opgericht en was het allereerste nationale park van Amerika. In het park leeft een grote verzameling wilde dieren. Zo zijn er grizzlyberen, wolven, bizons en elanden. Het park heeft ook de meest bijzondere geisers en hete bronnen ter wereld. De Grand Canyon of the Yellowstone ligt in het park en is spectaculair om te zien. Het is een diepe kloof die - gemeten van de Upper Falls tot de Lower Falls - ruim 32 kilometer lang is. De diepte is tussen de 244 en 366 meter en de breedte tussen de 457 en anderhalve kilometer. De kloof is – in deze vorm – zo’n 10.000 tot 14.000 jaar geleden ontstaan.

Bighorn Canyon National Recreation Area

Ten zuidoosten van Billings ligt het Bighorn Lake, dat 100 kilometer lang is. Dit meer wordt over een lengte van 75 kilometer door de spectaculaire Bighorn Canyon ingesloten. Het is een prachtig recreatiegebied.

Pompeys Pillar

Ongeveer 48 kilometer ten oosten van Billings ligt, aan de Interstate 94, Pompeys Pillar. Op deze plaats kerfde Captain Clark van de Lewis & Clark Expedition zijn naam in een massieve zandstenen pilaar.

 Little Bighorn

Ten zuidwesten van Billings ligt Last Stand Hill. Deze heuvel heeft een mystieke betekenis voor zowel blanken als Indianen. We moeten hiervoor terug naar het jaar 1876: toen versloegen Sioux- en Cheyenne-Indianen luitenant-kolonel Custer en zijn federale cavaleriedetachement op een verpletterende manier. Marmeren zuilen markeren de plaatsen waar Custer en zijn mannen sneuvelden. Tijdens de veldslag sneuvelden ook veel Indianen. Het Custer Battlefield National Monument is een historisch monument dat jaarlijks 250.000 bezoekers trekt. De Indianen ergeren zich eraan dat alleen aandacht wordt geschonken aan de gesneuvelde blanke soldaten. Zij zouden zelf graag een standbeeld willen oprichten voor hun gesneuvelde broeders. De Indianen lobbyen verder in Washington: ze willen de Senaat ertoe brengen de naam van het monument te veranderen in een meer neutralere naam, bijvoorbeeld in Little Bighorn Monument.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Billings gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Billings