Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Whitefish is een plek waar je ieder moment van het jaar uiteenlopende activiteiten kunt doen die passen bij het seizoen waarin je reist. Deze gastvrije en avontuurlijke bestemming in de noordelijke Rocky Mountains van Montana ligt aan de rand van Glacier National Park. De omgeving van Whitefish wordt gevormd door een immens gebied met ruige bergen, uitgestrekte bossen, meren en rivieren. Het authentieke karakter van Whitefish en de omgeving komen optimaal tot hun recht in het centrum van deze plaats, waar je een scala aan leuke winkels met handgemaakte producten en restaurants waar wordt gekookt met lokale ingrediënten vindt.

Glacier National Park

Whitefish is de perfecte uitvalsbasis om het fantastische Glacier National Park te bezoeken. Het park heeft zijn naam onder meer te danken aan de vijftig gletsjers in het park, waarvan de Grinnell Glacier de grootste is. Verder heeft het park ruim tweehonderd meren van verschillende afmetingen. Het fraaiste meer is het St. Mary Lake. De meeste dalen en meren zijn miljoenen jaren geleden tijdens de IJstijd door gletsjers uitgeslepen. Het Glacier National Park heeft een enorm rijke en prachtige natuur. In het park leven onder meer de machtige grizzlyberen, bighorn-schapen, wolven, bergleeuwen, zwarte beren, otters, elanden, wapiti’s (edelherten) en bevers. De verscheidenheid aan planten, struiken en bloemen is enorm. Aangezien het laat zomer is in dit deel van de Verenigde Staten, is de bloeitijd begin juli. De dalen aan de oostzijde van het park zijn dicht bebost, met pijnbomen, sparren en dennen. De dalen aan de westzijde hebben dichte coniferenbossen.

Er loopt slechts één weg (dwars) door het park, de Going-to-the-Sun Road. Deze beroemde weg is 82 kilometer lang en wordt tot de mooiste berglandschapsroutes van de Verenigde Staten gerekend. En terecht: watervalletjes storten zo op de weg, mountain sheep steken de weg over en  de vergezichten op bergen, meren en valleien zijn prachtig. Kortom: een hoogtepunt van je reis!  De weg verbindt het oostelijk deel van het park met het westelijke deel en gaat langs de  Continental Divide, de waterscheidingslijn. Het water aan de linker- en rechterzijde van deze lijn stroomt respectievelijk  naar het westen en het oosten van de Verenigde Staten. Je passeert de waterscheidingslijn onder meer op de Logan Pass (2.035 meter), waar ook een Visitor Center is.

Things to do

Er zijn vele mogelijkheden om actief te zijn in Whitefish en dat het hele jaar door. In de winter is het een fantastisch ski gebied. In de zomer kun je wandelen en mountainbiken. Voor de liefhebbers zijn er ook Zip Line tours.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Whitefish gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Whitefish