Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Boulder City Hoover Dam Museum

35 Actueel reisaanbod

Het Boulder City Hoover Dam Museum leert je alles over de bouw van de Hoover Dam en het ontstaan van Boulder City. Vooral voor de arbeiders was de bouw van de dam ontzettend gevaarlijk: bij het opblazen van de rotsen ging het bijvoorbeeld regelmatig mis.

Bouwen in de Nevada woestijn
Het museum vertelt het verhaal van de mannen en vrouwen die de desolaatheid van de zuidelijke Nevada-woestijn trotseerden om Hoover Dam te bouwen en Boulder City te vestigen.  Hun verhaal is een verhaal over de Amerikaanse ambitie, visie en gruis.  Gebouwd tijdens de Grote Depressie en toen de Dust Bowl het Amerikaanse binnenland verwoestte, diende het ingenieurs- en constructiewonder dat de Hoover Dam is ook als een baken van hoop - een signaal voor een betere toekomst.

Iedereen aan het woord
Het museum is interactief opgezet waarbij veel foto’s, attributen en geluidsfragmenten van de bouwers, maar ook van de moeders te horen zijn. Hoe draaide je bijvoorbeeld een huishouden op een zanderige vlakte? Hoe ga je om met hete zomers en koude winters tijdens de bouw? Kortom een echte must-do tijdens jouw rondreis door Amerika. 

Reizen in de buurt van Boulder City Hoover Dam Museum

Logo Doets Reizen Amerika

Boulder City Hoover Dam Museum