Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Cathedral Gorge State Park in Nevada

35 Actueel reisaanbod

Cathedral Gorge State Park is een klein natuurpark in de Amerikaanse staat Nevada. De schoonheid van het park is ontstaan door een explosieve vulkanische activiteit waarbij meters dikke lagen as werden verspreid. Vandaar de geel/oranje tinten die de rotswanden hebben. Het natuurpark dankt zijn naam aan de rotspilaren die iets weg hebben van kathedralen.

Smalle koven en indrukwekkende uitzichten
Cathedral Gorge State Park heeft twee ingangen en zijn vanaf de State Route 93 makkelijk te zien. Het kleine Visitor Center is te vinden bij de zuidelijke ingang van het park waar je meer informatie kunt krijgen over het ontstaan van het park en de routes. In dit natuurpark kom je smalle kloven tegen die niet breder zijn dan een meter. Het is toegestaan om hier in te lopen en foto's te maken. In het noordelijke deel van het park ligt Miller Point, een indrukwekkend uitzichtpunt op het ravijn met de bijzondere rotwanden. Via een metalen trap is het mogelijk om af te dalen in de canyon. Door de kleuren en vormen heeft het state park iets weg van Bryce Canyon, daarom wordt het ook wel het kleine zusje genoemd.  

De droom van iedere fotograaf
Wandelpaden zijn er in overvloed zodat je de grotachtige formaties en kathedraalachtige spitsen optimaal kunt verkennen. Een uniek park wat tientallen miljoenen jaren geleden is ontstaan door geologische processen. Het Cathedral Gorge State Park is een droom voor fotografen, met haar schilderachtige cayon die op op moment van de dag lijkt te verkleuren. Het state park is een ideale plek voor wandelingen, picknicken en kamperen en mag zeker niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Amerika. 

Reizen in de buurt van Cathedral Gorge State Park in Nevada

Logo Doets Reizen Amerika

Cathedral Gorge State Park in Nevada