Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Gold Butte National Monument

35 Actueel reisaanbod

De betoverende Mojave-woestijn in Nevada beschikt over een nog redelijk onontdekte parel namelijk; Gold Butte National Monument. Gold Butte National Monument heeft een opvallend en ruig landschap en is te vinden in een extreem afgelegen deel van het zuidoosten van Nevada. Als bezoeker kun je een bijzonder spectrum aan landschappen verwachten wat bestaat uit rode zandstenen, unieke rotsformaties en uitzichten waar je niet uitgekeken raakt. Ook zijn er rotstekeningen te vinden, gemaakt door de oorspronkelijke bewoners, en is het een habitat voor wilde dieren en reptielen. Stap in je 4x4 / Jeep huurauto voor een bijzonder avontuur en verken de vele hoogtepunten van dit bijzondere gebied in Nevada zoals de Whitney Pocket, Little Finland, Devils Throat, Gold Butte Townsite en de rest van de Gold Butte Backcountry Byway.

In Gold Butte National Monument zijn diverse hoogtepunten te vinden. Maar voor we beginnen, een belangrijke tip voor reizigers: 

Gold Butte National Monument is bereikbaar via de toegangsweg Highway 15, bij het plaatsje Mesquite. Bij Riverside (weg 170) neem je de afslag Gold Butte Road. Deze weg is onverhard. Er zijn geen faciliteiten in het park, neem dus voldoende water en eten mee en zorg dat je benzinetank vol is.  

Goede voorbereiding op je bezoek

Gold Butte National Monument werd duizenden jaren geleden bewoond door Native Nevadans, die op verschillende manieren hun stempel hebben gedrukt op dit prachtige landschap. Waar ze, door middel van prachtige rotstekeningen letterlijk sporen hebben achter gelaten. We kunnen niet precies aangeven waar deze oude houtsnijwerken zich bevinden, aangezien veel van deze locaties vandaag de dag van spiritueel belang zijn voor de lokale stammen. Maar in alle eerlijkheid, wees niet bang dat je deze indrukwekkende rotstekeningen niet zult zien. Blijf goed om je heen kijken en volg de sporen van eerdere bezoekers. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om deze rotstekeningen aan te raken of om zelf artistiek aan de gang te gaan. Omdat het bezoeken van dit park tijd kost, raden wij je aan om 2 nachten te verblijven in de directe omgeving van het park. Bijvoorbeeld in Mesquite - natuurlijk via Doets Reizen te boeken. Huur je een Jeep (van bijvoorbeeld  Best Time RV) met een tenthouse op het dak? Gaaf! Dan kun je in dit spectaculaire park kamperen. Let op: campers en ‘normale’ auto’s zijn niet toegestaan in dit park. Het is noodzakelijk om een SUV / Jeep model (met 4x4) aandrijving te hebben.

Van de gebaande paden

Gold Butte National Monument is prachtig, maar ook enorm afgelegen. Je moet dus echt je best doen om hier te komen, maar als je dat doet, is de beloning groot. Het Nationaal Monument ligt ongeveer 16 kilometer ten zuiden Mesquite. In het park zijn geen faciliteiten beschikbaar. Zorg dus voor meer dan voldoende water en eten en neem toiletpapier mee. Om de natuur niet te beschadigen is het verstandig om dit na gebruik in een afsluitbaar plastic zakje te bewaren. Zo laat je geen sporen achter in dit bijzondere landschap. Trailheads (startpunten van wandelroutes) zijn minimaal gemarkeerd, en de mobiele service is uiterst beperkt of zelfs helemaal niet beschikbaar. Ten slotte is de weg naar Gold Butte tientallen jaren geleden voor het laatst onderhouden, en is zeer hobbelig. 

Lees hier onze blog en het complete verhaal over Gold Butte National Monument.

Reizen in de buurt van Gold Butte National Monument

Logo Doets Reizen Amerika

Gold Butte National Monument