Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Waanzinnig mooie natuur pal naast Las Vegas. Red Rock Canyon National Conservation Area is een absolute aanrader als je een bezoek brengt aan Las Vegas. De canyon daalt af naar in elkaar kronkelende ravijnen met steile zandstenen rotswanden; een paradijs voor rotswandklimmers. Het is zeker de moeite waard de 21 kilometer lange rondweg, de zogenaamd Scenic Loop Drive, door het canyonlandschap te rijden.

Natuur op korte reisafstand van Las Vegas

Op slechts een half uur rijden van Las Vegas stuit je op de prachtige Red Rock Canyon. Je voelt hier een oase van rust en vergeet haast dat er, op korte afstand, een bruisende stad is gevestigd. De indrukwekkende canyon is op meerdere manieren te ontdekken tijdens jouw vakantie in Amerika.

Klimmen

De Red Rock Canyon is een verborgen parel in zuidwest Amerika, waar rotswandklimmers hun hart kunnen ophalen. De canyon is dé ideale plek voor een goede adrenaline shot wanneer je over puntige pieken en steile, smalle rotsen beweegt. Houd er rekening mee dat je vooraf een vergunning aanvraagt.  

Wandelen en mountain-biken

De 21 km lange Scenic route is zeker een must-do tijdens jouw bezoek aan de Red Rock Canyon, maar ook te voet of per mountain bike is een scala aan routes te ontdekken. De aaneenschakeling van rosten en bochten zorgen ervoor dat je op elk moment verrast wordt met schitterende uitzichten met diep rode kleuren. Of je nu gevorderd bent of juist korte routes wandelt, er zijn genoeg wandelingen te kiezen. De Scenic Route is fantastisch om per fiets te ontdekken. De route is uitdagend met een flinke klim en scherpe haarspeldbochten waarbij je met een fijne afdaling naar het bezoekerscentrum fietst. Ga je liever voor een minder actieve versie, maar wil je wel adrenaline, dan is de Red Rock Canyon jeep tour een echte aanrader. Samen met een gids doorkruis je de canyon en leert alles over de geschiedenis en flora en fauna. 

Reizen in de buurt van Red Rock Canyon

Logo Doets Reizen Amerika

Red Rock Canyon