De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Hét symbool van New York: ‘Lady Liberty’ die statig in de haven van de stad staat. Het Vrijheidsbeeld siert sinds oktober 1886 de ‘poort naar Amerika’ en was het eerste dat miljoenen immigranten zagen als hun boot de haven binnenvoer. Het enorme standbeeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Auguste Bartholdi en is een geschenk van het Franse volk.

Symbool voor een lange vriendschap

Het symboliseert de vriendschap tussen beide landen, ontstaan toen de Fransen de Amerikanen steunden in hun vrijheidsstrijd tegen Engeland.  Je ziet het van een afstand niet, maar het beeld is bijna vijftig meter hoog en staat op een al bijna even hoge sokkel. Je kunt het eiland bezoeken per veerboot vanaf Manhattan maar nog leuker is om per zeilboot van Manhattan by Sail langs het Vrijheidsbeeld te varen.

Vrijheidsbeeld beklimmen

Vroeger kon je helemaal naar de kroon klimmen, maar dat mag sinds 9/11 niet meer. Je komt nu, met een lift, niet hoger dan bovenop de sokkel. Althans, als je een monument pass hebt weten te bemachtigen: een kaartje dat bij de aanschaf van je entreebewijs gratis wordt verstrekt, maar wel in beperkte mate. Wees er dus vroeg bij en vraag er zelf meteen naar. De pas geeft je ook toegang tot het bij het beeld behorende museumpje. De ferry vaart eerst naar Liberty Island, waar het beeld staat, en vervolgens naar Ellis Island. Daarna ga je terug naar Battery Park. 

Let op dat je niet per ongeluk op de ferry naar de overzijde van de baai (New Jersey) stapt, dat gebeurt nog wel eens. Kom ruim op tijd, want de security check is streng en duurt wel even. 

Reizen in de buurt van Vrijheidsbeeld

Logo Doets Reizen Amerika

Vrijheidsbeeld