Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Al bijna vier eeuwen lang vormt de Plaza het hart van downtown Santa Fe. Het is er altijd een drukte van jewelste. De vele toeristen bezoeken de Plaza vooral vanwege de stalletjes waar de First Nations hun koopwaar aanbieden, denk hierbij aan zelfgemaakte sieraden en aardewerk. Natuurlijk vind je hier vele bars en restaurants, net als in andere steden in Amerika. Wat de Plaza in Santa Fe uniek maakt zijn de eetkraampjes waar je heerlijke burrito’s of fajita’s kunt eten.

Meer informatie over Plaza Santa Fe 

Tussen 1821 en 1880 vormde dit plein het eindpunt van de Santa Fe Trail. Nu is het er meestal een drukte van belang door de vele toeristen. Er is een leuke speeltuin en op warme dagen is het hier erg fijn om op één van de vele bankjes in de schaduw te zitten.

Muziekfestivals op Plaza Santa Fe

Er is hier altijd wat te doen. Zo zijn er in de zomer veel muziekfestivals. De Santa Fe-bandstand zorgt elke dag in juli en augustus voor muziek op het historische Plaza.

Palace of the Governors

Aan de Plaza staat ook het Palace of the Governors. In dit museum maak je kennis met de geschiedenis van Santa Fe en omgeving. Het is een museum met een interessante collectie voorwerpen over de geschiedenis van Santa Fe en New Mexico. 


Reizen in de buurt van Plaza Santa Fe

Logo Doets Reizen Amerika

Plaza Santa Fe