Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Rio Grande Gorge Bridge

3 Actueel reisaanbod

Ten noordwesten van Taos aan Highway 64 ligt de Rio Grande Gorge Bridge. Dit is een van de hoogste bruggen van Amerika. De brug heeft een overspanning van 150 meter en bevindt zich bijna 200 meter boven de rivier. Vanaf de brug heb je een fascinerend zicht over de kloof. Een van de mooiste routes vanuit Taos is de Enchanted Circle Scenic Byway, een prachtige 150 kilometerlange route om de Wheeler Peak heen, met oude western- en goudzoekerplaatsjes als Red River en Elizabethtown.

Andere mooie routes naar Taos

Low Road to Taos

Vanaf Española kun je op twee manieren naar Taosreizen. De snelste manier is de zogenoemde Low Road to Taos; dit is highway 68 die de vallei van de Rio Grande volgt. Hoewel deze weg als minder “scenic” dan de andere weg bekend staat, is dat nogal betrekkelijk. Ook deze weg is schitterend en bovendien kom je door het wijngebied van New Mexico. Hier kun je verschillende wineries, inclusief proeverijen, bezoeken.

High Road to Taos

Highways 76 en 518 vormen de High Road to Taos, dat de meest aantrekkelijke route is. In het plaatsje Chimayo ligt de pelgrimskerk Santuario de Chimayo uit 1816, waarvan wordt gezegd dat de muren een helende werking hebben. Als bewijs hangen er talloze krukken in het voorportaal. Jaarlijks komen 30.000 pelgrims naar Chimayo. Het prachtige kunstenaarsplaatsje Truchas heeft diverse kunstgalleries. Van daaruit kun je ook de Truchas Peak (met 3.930 meter de tweede berg van New Mexico) beklimmen. Las Trampas heeft een van de best bewaarde kerken uit de 18e eeuw, de Church of San José de Gracia.

Rancho de Taos

Waar de “High” en “Low Road” samenkomen ligt Rancho de Taos, waar de uit 1800 daterende en in typische adobe-stijl gebouwde San Francisco de Asis Church staat, een van de geliefde schilder objecten van Georgia O’Keeffe.

Reizen in de buurt van Rio Grande Gorge Bridge

Logo Doets Reizen Amerika

Rio Grande Gorge Bridge