De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

White Sands National Park

3 Actueel reisaanbod

Vergeet je zonnebril niet wanneer je een bezoek brengt aan het White Sands National Park. Vanwege de reflectie van het zonlicht op de spierwitte oppervlakte, is het bijna onmogelijk om zonder bescherming voor je ogen langere tijd in dit gebied te verblijven. Het White Sands National Park is ten westen van Alamogordo gelegen en strekt zich uit over een gebied van zo’n 500 vierkante kilometer. De grote spierwitte zandvlakte, wordt afgewisseld met glooiende duinen, is miljoenen jaren geleden ontstaan door erosie van omliggende bergen die veel gips bevatten.

In 2019 is het White Sands National Monument een Nationaal Park geworden. Het is hiermee het 62ste park benoemd is tot Nationaal Park.

Activiteiten in het White Sands National Park

Bij aankomst in het White Sands National Park is het aan te raden eerst een bezoek te brengen aan het visitor center. Hier kan je alle actuele informatie over het Nationale Park vinden. In het White Sands National Park is het mogelijk om deel te nemen aan diverse ranger programma’s. Voor alle leeftijden is er wel een geschikt programma te vinden. Het is ook mogelijk om te fietsen in White Sand National Park, een unieke ervaring! Rij per auto de 13 kilometer lange Dunes Drive, deze vertrekt bij het Visitors Center en leidt je naar het hart van het White Sands National Park. Geniet van de prachtige vergezichten op de witte zandduinen. Onderweg kom je op deze offroad route vele wandelmogelijkheden tegen. Een aantal van deze trails zijn de Playa Trail, Dune Life Nature Trail en de Alkali Flat Trail. Een andere activiteit die een bezoek aan White Sands National Park bijzonder maakt tijdens je vakantie in Amerika is sleeën. Het is namelijk mogelijk om op een sleetje van de witte duinen af te glijden. Pret voor het gehele gezin gegarandeerd! De beste duinen om van af te sleeën vindt je tussen mile marker 4 en 6. Bij de giftshop kan je een geschikte slee kopen.

Dieren in White Sands National Park

In het Tularosa Basin leven vissen. De White Sands pupfish is de enige soort die ooit gevonden is in het White Sands National Park. Deze vissen hebben donkere ogen en zijn grijs van kleur. Een prima schut kleur om te overleven in het White Sands National Park. In het White Sands National Park leven meer dan 220 soorten vogels. Je komt hier raven, diverse soorten uilen, haviken en zelfs ook Roadrunners tegen. Uiteraard leven hier ook diverse soorten salamanders en slangen. De grootste groep dieren die je hier vindt zijn de spinnen en insecten. Denk hierbij aan de Apache Jumping Spider, tarantula’s, libelle’s, vele soorten kevers en schorpioenen. De bobcat, vossen en de coyotes zijn de grotere dieren die leven in het White Sands National Park, evenals vele soorten muizen en hazen.

Fossiele voetafdrukken in White Sands National Park

In het White Sands National Park zijn vele voetafdrukken gevonden. Bijzonder zijn de voetafdrukken van een moeder en kind welke gevonden zijn langs de oude oevers wat vroeger Lake Otero is geweest. Deze voetafdrukken zijn al meer dan 10.000 jaar oud. Naast de voetafdrukken van de eerste mensen. Zijn er ook vele pootafdrukken en sporen van diverse dieren gevonden, waarvan vele nu al niet meer op deze aarde rondlopen. Denk hierbij aan pootafdrukken van de mammoet, vele wolven en leeuwen soorten.

Reizen in de buurt van White Sands National Park

Logo Doets Reizen Amerika

White Sands National Park