Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Times Square, het meest beroemde plaatje van New York. Nergens ter wereld zijn zoveel neonreclames, videoschermen en billboards dominant aanwezig als hier. Times Square dankt zijn naam aan het Times Building, het gebouw waarin vroeger de redactie van The New York Times huisde. Grote delen zijn inmiddels autovrij en voorzien van terrasjes en een gigantische rode trap waarop je even kunt genieten van het uitzicht. Er zijn rondom het plein gigantische flagship stores te vinden van toonaangevende merken. Times Square is het meest indrukwekkend in de avond als het donker is.

Times Square en het Theater District

Het theaterwalhalla van de wereld is te bereiken door de metro te nemen naar Times Square en 42nd Street. De altijd bescheiden Amerikanen noemen Broadway ook wel ‘The longest Street in the world’, omdat de straat zich over de hele lengte van Manhattan uitstrekt. Maar vaker wordt niet de straat zelf, maar het Theater District bedoeld als men het over Broadway heeft. Deze wijk omslaat het gebied tussen 40th Street en 53rd Street en 7th en 8th Avenue. Het hart van de wijk is het door een waterval van neonreclames en billboards verlichtte Times Square.

Times Square dankt zijn naam aan het Times Building, het gebouw waarin vroeger de redactie van The New York Times huisde. Het plein is – in tegenstelling tot de meeste centrale pleinen in wereldsteden – absoluut niet elegant, zonder enige grandeur, en het is er altijd lawaaiig door de constante stroom van verkeer. Sinds enkele jaren zijn een aantal delen van Times Square autoluw gemaakt, dit zorgt voor meer veiligheid en ruimte voor de enorme mensenmassa's die hier komen. Maar toch blijft het één van de fascinerendste pleinen en meest bekende en levendigste plekjes ter wereld. Op en rond Times Square vind je ontelbare bioscopen, nachtclubs, bars en theaters, waarin de beroemdste musicals avond aan avond voor uitverkochte zalen worden opgevoerd. Als New  York ergens nooit slaapt, is het hier wel. Zelfs midden in de nacht is het nog moeilijk oversteken.

Reizen in de buurt van Times Square

Logo Doets Reizen Amerika

Times Square