De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Wilmington, gelegen aan de zuidkant van het kustgebied, is de belangrijkste haven van North Carolina. Heeft een mooi historisch en gezellig centrum met onder meer de Cotton Exchange, de oude katoenbeurs die nu is omgebouwd tot een sfeervol winkelcentrum met boetieks en leuke restaurantjes.

Ontstaan van Wilmington

De plaats Wilmington heeft een hele serie namen gehad. Namelijk New Carthage, New Liverpool, New Town en Newton. Pas in 1739 werd het omgedoopt tot Wilmington, vernoemd de Engelse Earl of Wilmington. De eerste kolonisten arriveerden hier al in 1524. De plaats ontwikkelde zich in de koloniale tijd tot een belangrijke haven voor goederen van en naar Europa, ondanks dat de gevaarlijke Cape Fear steeds omzeild moest worden. Vooral de export van katoen was van groot belang.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Wilmington

In Wilmington vindt elk jaar het North Carolina Azalea Festival plaats in april. Tijdens dit vijfdaagse festival draait het om zuidelijke tradities, gastvrijheid en het vieren van de lente. Een tocht over de Cape Fear River met paddle wheeler Henrietta II geeft een goede indruk van Wilmington. De tocht voert ook langs de USS North Carolina, een enorm slagschip uit de Tweede Wereldoorlog dat inmiddels is omgetoverd tot een museumschip. In de omgeving van Wilmington bevindt zich een aantal fraaie plantages waaronder de Poplar Grove Plantation uit 1850, met een herenhuis in neo-Griekse stijl. Liever naar het strand tijdens je vakantie in North Carolina? Ga dan naar Carolina Beach.

Cape Fear Museum

Interessant is het Cape Fear Museum, waar de geschiedenis van de regio wordt getoond. Alles komt hier voorbij, van prehistorie tot nu, met veel aandacht voor de Onafhankelijkheidsoorlog en de Civil War.

Screen Gems Studios

In Wilmington vind je tevens de Screen Gems Studios. Onder andere de populaire series Dawson’s Creek en One Tree Hill werden in Wilmington opgenomen. Kijkers van de series zullen overal in het stadje de filmlocaties herkennen. Behalve series werden er ook diverse films zoals I Know What You Did Last Summer en Firestarter opgenomen. Wilmington wordt daarom ook wel het Hollywood van de oostkust genoemd. Het is mogelijk een kijkje op de set te nemen. 

Reis in de buurt van Wilmington

Logo Doets Reizen Amerika

Wilmington