Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Kitty Hawk ligt aan de noordkant van de Outer Banks en is vernoemd naar de rum die vroeger vanuit hier verscheept werd. Vlakbij Kitty Hawk is de plek waar Orville en Wilbur Wright in 1903 halsbrekende toeren uithaalden door enkele seconde lang met een motorvliegtuigje in de lucht te blijven.

Wright Brothers in Kitty Hawk

In het begin van de 20e eeuw werd North Carolina wereldnieuws, toen in dit plaatsje Kitty Hawk op de Outer Banks de eerste vlucht werd gemaakt met een motorvliegtuig. Op 17 december 1903 bleef Orville Wright twaalf seconden in de lucht. Bij de vierde vlucht legde zijn broer Wilbur een afstand van 259 meter af en hield daarbij het zeilwerk en de touwen 59 seconden los van de grond. Het Wright Brothers National Memorial herinnert aan deze heldendaden. In het Visitors' Center is een replica van het vliegtuig te zien, een oude hangar en herinneringen aan de vliegende broers.

Bezienswaardigheden in Kitty Hawk en omgeving

Naast de bezienswaardigheden die te maken hebben met de Wright Brothers, beschikt Kitty Hawk over een grote pier. In Nags Head kan je een bezoek brengen aan het Jockey Ridge State Park. Reis je met kinderen door North Carolina, breng dan een bezoek aan het H20BX Waterpark in Powells Point. Verder biedt Kitty Hawk een aantal leuke restaurants en door de ligging aan het water kun je hier diverse watersporten ondernemen, waaronder zeilen of kajakken.

Reis in de buurt van Kitty Hawk

Logo Doets Reizen Amerika

Kitty Hawk