Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Écht... Je zult niet de eerste zijn die op slag verliefd wordt op North Carolina, één van de oudste staten van Amerika. Waar de adembenemende kuststreek gekenmerkt wordt door vuurtorens en zandduinen. Waar de Great Smokey Mountains uitmonden in de spectaculaire Outer Banks. Waar de wonderschone natuur van de Appalachian Moutains je hart beroeren. Daar bovenop heb je dan nog prachtige, historische plaatsen als Asheville, Raleigh of Charlotte. Kortom - raak aangenaam verrast door de kust, de bergen en de steden van North Carolina, die gezamenlijk een onvervangbaar panorama bieden.

'The longest ride'

Heb je de Nicholas Sparks-verfilming 'The Longest Ride' gezien? Dan heb je haarscherp op je netvlies wat North Carolina te bieden heeft. De film is opgenomen in de wonderschone natuur van deze oude staat, die varieert van glooiende heuvels, pittige bergtoppen en dichtbegroeide bossen tot uitgestrekte stranden. Andere scènes zijn rechtstreeks geschoten in de vele charmante stadjes en plaatsjes van North Carolina, die stuk voor stuk zijn omgeven door een rijke historie. Het is dat je beter weet, anders zou je bijna denken dat je vakantie viert op de set van een speelfilm…

Een robbertje vechten tegen de Engelsen

Liefhebbers van geschiedenis hebben de tijd van hun leven in North Carolina, dat is vernoemd naar koning Charles 1 van Engeland. Ooit was er sprake van één groot Carolina, maar aan het begin van de achttiende eeuw werd dat opgehakt in twee delen: North en South. Allebei de Carolina’s behoorden tot de originele dertien Staten die in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog tegen de Engelsen vochten en de Unie hebben opgericht. Het is in deze staat dus één en al geschiedenis wat de klok slaat, wat je extra intens ervaart als je een bezoekje brengt aan charmante, oude steden als Asheville, Charlotte en Raleigh.

Vroeger en nu samen in de blender

Vroeger en nu blenden in North Carolina mooi samen, want het is naast een historische trekpleister ook een broedplaats van high tech-innovaties. Ga je tijdens je rondreis naar de research triangle, de driehoek tussen Durham, Raleigh en Chapel Hill, dan struikel je nog net niet over de IT’ers. Maar eerlijk is eerlijk: het scheelt weinig. En dan is er ook nog de adembenemend mooie natuur, voor veel reizigers dé reden om naar North Carolina te gaan. De spectaculaire Outer Banks, de Great Smoky Mountains, de wonderschone Appalachian Mountains. In North Carolina vind je tijdens jouw roadtrip of camperreis de perfecte mix van kust, bergen, steden, geschiedenis en groen.

Ook geschikt voor het betere wintersporten

Het zeeklimaat van North Carolina zorgt ervoor dat je er het hele jaar met een gerust hart naartoe kunt vliegen. In de zomer is het heerlijk warm, in de winter is het relatief mild. De temperaturen zorgen ervoor dat tabak, katoen en sojabonen hier uitermate goed groeien, wat je dan ook overal om je heen ziet. In de Appalachen, het berggebied in het westen van de staat, kan het door de flinke hoogtes wat killer zijn. In de winter valt hier regelmatig sneeuw, waarbij er op 46 kilometer piste heerlijk geskied kan worden. Het mooiste skigebied is Sugar Mountain, waar je – net als in de rest van North Carolina – met dollars kunt betalen. Pinnen, creditcard gebruiken, kan ook allemaal.

Dit wil je zien in North Carolina

  • Ontdekkingstocht. Het kustgebied de Outer Banks kun je vergelijken met de Waddenzee, maar dan – sorry Terschelling en consorten – mooier, levendiger en warmer.
  • Natuurgeheimen. Het prachtige Great Smoky Mountains National Park is een park op de grens van North Carolina en Tennessee, bomvol geheimen die natuur langzaam aan je onthult.
  • WO II-gevoel. Waan je in de Tweede Wereld op het hoog onderscheiden oorlogsschip North Carolina, dat vlakbij de plaats Wilmington ligt. Je kunt er een rondleiding krijgen.
  • Voor daredevils. Het National Whitewater Center van Charlotte is dé plek voor mensen de een shotje adrenaline kunnen gebruiken. Je kunt hier onder meer kajakken en raften.
  • Vliegtuigleven. In de stad Kitty Hawk kun je naar het Wright Brothers National Memorial, een gedenkteken voor de Wright-broers die hier een paar van hun eerste vluchten maakten. 

Reizen naar North Carolina

Logo Doets Reizen Amerika

North Carolina