Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Asheville is een bruisende stad met veel art-galleries en gezellige restaurants. Het historische centrum heeft een grote concentratie Art-Decohuizen en een aantal interessante musea, waaronder het Asheville Art Museum. Door de aangename ligging in de Blue Ridge Mountains trekt deze plaats als sinds het begin van de 19e eeuw heel veel bezoekers.

Bezienswaardigheden in Asheville

Asheville is de grootste stad in North Carolina en heeft een breed aanbod van leuke bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Grove Arcade, waar je verschillende boetiekjes, handgemaakte spullen en een markt vindt. Het historische centrum van de stad heeft in de jaren tachtig een behoorlijke opknapbeurt ondergaan en een rondwandeling is beslist de moeite waard. Maar ook de skyline van Asheville is indrukwekkend en goed te zien vanuit een van de skybars. Ook een hoogtepunt in Asheville is het Biltmore Estate, het zomerhuis van George Washington Vanderbilt.

Musea In Asheville

Asheville heeft een paar interessante musea, waaronder het Asheville Art Museum, het Asheville Museum of Science, het Smith-McDowell House Museum, het Ashville Pinball Museum, Asheville Radio Museum en het Asheville World of Radio.

Outdoor activiteiten in Asheville

In en rondom Asheville zijn ook heel veel outdoor activiteiten mogelijk. Je kunt hier bijvoorbeeld ziplinen en paddleboarden of breng een bezoek aan Chimney Rock State Park. Ook leuk is om van een natuurlijke glijbaan af te glijden in de Sliding Rock in Pisgah National Forest.

Bijzonder overnachten in de Grove Park Inn

Het is aangenaam, maar helaas ook prijzig om te logeren in de bijna een eeuw oude Grove Park Inn, gelegen boven op de Sunset Mountain. Franklin D. Roosevelt, Bill Clinton, F. Scott Fitzgerald en Barack Obama zijn slechts enkelen uit een lange lijst bekende namen die hier hebben gelogeerd. Asheville is zelfs een van de favoriete vakantiespots van Obama, hij bracht meerdere malen zijn tijd door in Asheville.

Bezienswaardige route nabij Asheville

Op weg van of naar Asheville is het een echte aanrader om tijdens je vakantie door North Carolina de bezienswaardige Blue Ridge Parkway te rijden. Deze route loopt dwars door de Great Smokey Mountains.

Reizen in de buurt van Asheville

Logo Doets Reizen Amerika

Asheville