Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Crater Lake National Park

3 Actueel reisaanbod

Bereid je voor om overvallen te worden door de intense schoonheid van Oregon. Het allermooiste en diepste meer van Amerika vormt de spil van Crater Lake National Park. Niet alleen is dit natuurpark het grootste kratermeer van Amerika, Crater Lake is ook het énige Nationale Park in Oregon. Rijd in een lus om het meer via de Rim Drive of wandel de indrukwekkende Cleetwood Cove Trail voor een fantastisch uitzicht op Crater Lake met het kenmerkende Wizard Island. Heb je alle hoogtepunten en uitkijkpunten gezien? Sluit de dag dan af in de Crater Lake Lodge.

Duik in de wonderen van Oregon

Het Nationale Park Crater Lake is meer dan 7.700 jaar geleden ontstaan. Na het uitbarsten van vulkaan Mount Mazama heeft de krater zich gevuld met onwerkelijk blauw water. De Klamath-indianen, die hier vroeger leefden, hebben echter een ander oorsprongsverhaal. Volgens hen is Crater Lake namelijk ontstaan door een hevige strijd met de onderwereld! Het kobaltblauwe meer vormt een natuurlijke spiegel waarin, bij zonsopgang en -ondergang, een waanzinnig schouwspel te zien is van steile kliffen, dichte bossen en besneeuwde bergtoppen. Loop langs de rand van de krater naar beneden en neem (als je durft) een duik in het ijskoude blauwe meer, dat haar kleur te danken heeft aan sneeuw en smeltwater. Naast het volgen van prachtige trails is dit dé plek om rustig een boekje te lezen en af en toe uit te kijken over het gigantische meer. Oregon op z’n best…!

Dobberen op een krater

Met een diepte van ruim 500 meter is Crater Lake het diepste meer van de USA en een fantastische bestemming voor buitenactiviteiten. Verspreid door het Nationale Park zijn diverse wandel- en autoroutes, die je naar de mooiste plekken in het park brengen. Een absolute aanrader is de hike naar de top van Mount Garfield, waar je geniet van een indrukwekkend uitzicht op het meer. Ook kijk je hier uit op Wizard Island, een sintelkegelvulkaan in het midden van het water, én Phantom Ship, dat lijkt op een waar spookschip. Bezoek je Crater Lake National Park in de zomer, dan kun je tijdens een boottocht uitstappen op Wizard Island en heerlijk picknicken aan de zijkant van het meer. ’s Winters is Crater Lake minder populair, omdat het merendeel van het park gesloten is door de hevige sneeuwval.

Verblijf om niet te vergeten

Met een magnifieke ligging aan het kobaltblauwe reuzenmeer is de nostalgische Crater Lake Lodge uit 1915 een droomverblijf voor bezoekers van Crater Lake National Park. Vanaf de schommelstoelen op het terras geniet je van het weidse uitzicht over Crater Lake en ’s avonds worden er in de lodge fantastische maaltijden geserveerd door het vriendelijke personeel. En zodra de ‘dagjesmensen’ vertrokken zijn keert de serene rust, waar het natuurpark zo om bekend staat, terug. De ambiance in de accommodatie is in één woord: fantastisch.

Crater Lake National Park laat je verbazen

Hoogrijzende bergkliffen, dichtgegroeide bossen, spookachtige rotsformaties en een helderblauwe waterspiegel: in Crater Lake is elk uitzichtpunt een nieuw cadeautje. Het Nationale Park is terecht bestempeld als één van de zeven wonderen van Oregon. Bezoek Crater Lake National Park en laat je verbazen door de pure schoonheid van moeder natuur. Dit mag je niet missen:

  • Volg de Scenic Rim Drive langs fantastische uitkijkpunten op het park;
  • Hike de Cleetwood Cove Trail of wandel naar de top van Mount Garfield;
  • Vaar met een boottocht over het meer en stap uit bij Wizard Island;
  • Aanschouw het spookachtige rotseiland Phantom Ship;
  • Overnacht in historisch én rustgevend Crater Lake Lodge.

Reizen in de buurt van Crater Lake National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Crater Lake National Park