De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Grenzend aan het plaatsje Cannon Beach ligt het Ecola State Park. Hier vind je het beste van wat de spectaculaire Oregon Coast je te bieden heeft. Een bezoek aan deze kustregio is dan ook niet compleet zonder het Ecola State Park aan te doen. Hier kom je na een korte wandeling door een ongerept, gematigd regenwoud bij een iconisch uitzichtpunt, waar je een ongekend mooi uitzicht hebt op de grillige rotsformaties die zo kenmerkend zijn voor de Oregon Coast. In het park zijn diverse wandelroutes uitgestippeld, altijd 'with a view'!

Het State Park

Ecola State Park beslaat 9 mijl van de kustlijn ter hoogte van Cannon Beach. Je vindt hier prachtige uitzichtpunten en kan hier ook veel activiteiten ondernemen. Zo zijn er veel verschillende wandelmogelijkheden, kan je bijna door het hele park picknicken en kan je hier surfen en wildlife spotten. 

De toegangsweg van het park slingert door een dichtbegroeid sparrenbos en komt uit op een klif die geheel begroeid met gras is. Deze klif heeft een spectaculair uitzicht over de Stille Oceaan. Hier is ook een zeer bekend uitzicht over de zee terug te vinden die in veel bekende foto's het onderwerp was. Je kan prachtige wandelingen door het park maken waarbij je uitzichten hebt op de kliffen, afgelegen baaien en een verlaten vuurtoren. Een van de wandelingen die echt een aanrader is, is de Clatsop Loop Trail. Hierbij stap je in de voetsporen van het Corps of Discovery die in 1806 de helling beklommen wat nu het State Park vorm. 

Wildlife spotten

Door de verschillende soorten natuur die in dit State Park te vinden zijn kan je heel veel wildlife tegen komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn herten, elanden, adelaars en andere vogels. In het voorjaar en najaar is het daarnaast ook nog eens heel goed mogelijk om walvissen te spotten die voor de kust van het State Park zwemmen. Dit zorgt ervoor dat dit State Park een absolute aanrader is voor jouw reis door Oregon. 

Reizen in de buurt van Ecola State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Ecola State Park