Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Painted Hills bestaan uit een verzameling van zandheuvels met gekleurde aarde. Vanwege de spectaculaire kleuren en bijzondere patronen worden deze heuvels vaak aangeduid als de kroonjuwelen van de regio. Door verschillende lichtinvallen, het weer en de seizoenen veranderen de kleuren continu. Het mooiste kleureneffect van geel, goud, zwart en rode tinten zie je voornamelijk in de namiddag. Maar elke keer dat je deze must-see bezoekt zul je andere kleuren zien.

Miljoenen jaren oude historie

De Painted Hills zullen je absoluut verbazen, niet alleen met hun schoonheid maar ook met de historie die in deze lagen van de bergen schuil gaan. Er zijn bij de Painted Hills planten en fossielen gevonden die over 50 miljoen jaar oud zijn. Hier zijn wetenschappers van over de hele wereld dan ook dag in dag uit mee bezig om deze te bestuderen en leerling uit te trekken over de voorlopers van de olifant en neushoorn die hier in dit gebied geleefd hebben. 

Eén van de 7 wonderen van Oregon

De Painted Hills worden beschouwd als een van de zeven wonderen van Oregon. Deze heuvels met hun vele kleurencombinaties en lichtinvallen hebben hun naam dan ook niet op een vreemde manier gekregen. De kleuren van de heuvels kunnen verschillen van geel, goud, zwart, rood en bruin. Dit alles is afhankelijk van de verschillende grondstoffen die in de lagen verborgen zitten. De kleuren verschillen ook nog eens van tijd tot tijd. De mooiste periode om deze highlight te bezoeken is eind van de middag. Dan staat de zon op speciale manier op de heuvels waardoor de kleuren nogmaals extra geaccentueerd worden. 


Reizen in de buurt van Painted Hills

Logo Doets Reizen Amerika

Painted Hills