De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Verder op de route vind je de schitterende watervallen Latourell, Shepperd’s Dell, Bridal Veil, Wahkeena en 'The daddy of ‘m all' (de 186 meter hoge Multnomah Falls). Er zijn slechts drie watervallen hoger in de Verenigde Staten. Volgens Chauvinistische Oregonians is geen enkele mooier. Waarschijnlijk hebben ze gelijk. De Multnomah Falls storten zich in twee etappes zo’n 200 meter naar beneden. Je kunt een trail volgen vanaf Multnomah Falls Lodge, via een brug over de laagste cascade, naar de top. Het is een 'kuitenbijter', maar een onvergetelijke belevenis.

De legende

Er is een interessante legende over de Multnomah Falls, die begint met een vreselijke ziekte die het Multnomah volk bedreigt. Een oude medicijnman onthult dat de ziekte alleen verdwijnt als de ongetrouwde dochter van een stamhoofd zichzelf vanaf een klif boven de rivier op de rotsen stort. Het stamhoofd weigert, maar wanneer de dochter merkt dat haar geliefde ziek wordt, gaat ze naar de top van de klif en springt eraf. Na haar dood genazen alle zieke plotsklaps en stroomde er ineens water vanaf de klif via de rotsen naar beneden. De watervallen zijn geboren.

De waterval

Deze prachtige waterval van 186 meter hoog is een van de hoogste watervallen van Amerika. Het water dat in deze waterval naar beneden komt is smeltwater dat uit de omliggende berggebieden afkomstig is. Je kan bij deze waterval mooie wandelingen maken. Het is zeer mooi om naar de voet van de waterval te wandelen. Dit is enkel een kort stukje vanaf de parkeerplaats. Het is ook mogelijk om een wandeling helemaal naar de top van de waterval te gaan. Het is wel een steile wandeling waardoor dit niet voor iedereen mogelijk zal zijn, echter het uizicht aan de voet van de waterval is er niet minder op. 

Reizen in de buurt van Multnomah Falls

Logo Doets Reizen Amerika

Multnomah Falls