Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Verder naar het westen ligt Nob Hill. Inwoners van Portland noemen het gewoon Northwest Portland. De oude pakhuizen in het oorspronkelijke Northwest Warehouse District zijn in de jaren tachtig verbouwd tot luxueuze appartementen.

Gezelligheid in Nob Hill

In Nob Hill vind je veel boetieks, restaurants en mooi gerestaureerde gevels in Victoriaanse stijl. Dat draagt ertoe bij dat het wel een beetje op San Francisco’s Nob Hill lijkt. In Nob Hill vindt je een aantal zeer bijzondere highlights terug wat deze wijk zijn charme geeft. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek aan Nob Hill te brengen als je in Portland bent. 

The Pittock Mansion

Dit is een van de vele Victoriaanse huizen die terug te vinden is in Nob Hill. Dit is echter wel een speciale woning aangezien het gelegen is op een van de heuvels in de stad en vroeger de woning van Henry Pittock was. Dit was de 'krantenbaron' van Oregon en zijn voormalige woning is uitgegroeid tot een ware bezienswaardigheid in Oregon. Je kan een tour boeken door de woning zelf en de door tuinen die omringt wordt door Rododendrons. Wanneer het helder is heb je vanaf de heuvel waarop deze woning gebouwd is ook een prachtig uitzicht op de skyline van Portland zelf maar ook op Mount Hood die je in de verte kan zien liggen.  

Forest Park

In het verlengde van de wijk Nob Hill vindt je ook Forest Park. Dit is een park dat over ruim 70 mijl aan wandelpaden beschikt. Je kan hier dan ook heerlijk tot rust komen van je bezoek aan de stad zelf. Je kan hier heerlijk wandelen, dit kan van een korte wandelingen tot aan lange wandelingen. Hier voel je absoluut de drukte van de stad niet meer en je waant je gelijk in een zeer bosrijke omgeving. Je kunt in Forest Park ook veel vogels spotten en bijvoorbeeld knaagdieren tegen komen. Het is een zeer gewild uitje voor zowel toeristen als de locals van Portland. 

Chapman Swift Watch

In Portland vindt je vele verschillende soorten vogels terug aangezien deze stad dicht gelegen is bij grote natuurgebieden zoals bijvoorbeeld Mount Hood. In september is er echter jaarlijks een groot evenement dat gehouden wordt in Portland. Dit is de Chapman Swift Watch. In deze tijd van het jaar zijn er namelijk duizenden gierzwaluwen te vinden in Portland. Deze vogels zijn dan op hun migratie van Canada naar Midden Amerika. Overdag proberen ze zoveel mogelijk insecten te vangen om bij te eten voor hun lange migratietocht en in de nachten zijn slapen ze in een boom of schoorsteen op een vleermuisachtige manier. 

Misschien denk je wat hier is nou zo bijzonder aan? In Portland is een zeer bekende plek die door de gierzwaluwen wordt aangedaan als overnachting locatie. Dit is de Chapman Elementery School. Deze school is voorzien van een zeer grote schoorsteen waar dagelijks ruim 16000 gierzwaluwen te nacht doorbrengen. Je kan hier dan ook met zonsondergang de grote scherm gierzwaluwen bewonderen vanaf een grote open plaats die naast deze school gelegen is. Je ziet de grote zwerm vogels aankomen vliegen en vervolgens in de schoorsteen verdwijnen. 

Reizen in de buurt van Nob Hill

Logo Doets Reizen Amerika

Nob Hill