De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Pioneer Courthouse Square

3 Actueel reisaanbod

Dit is het absolute centrum van Portland. Het is zo genoemd vanwege het eraan gebouwde Pioneer Courthouse uit 1869, dat nog steeds dezelfde functie heeft. Ook de andere terracotta gebouwen aan het plein zijn historisch. Het plein wordt verder ingenomen door grote terrassen, waar het vooral ’s zomers een drukte van jewelste is met veel muziek.

Woonkamer van Portland

Het plein wat gelegen is voor het Pioneer Courthouse is als sinds 1984 een van de vele ontmoetingsplaatsen in Portland voor de inwoners en toeristen voor deze plaats. Het nogal opvallende plein doormiddel van alle terracotta kleurige tegels die gebruikt zijn verbindt vele mensen met elkaar. Je vindt hier bijvoorbeeld vele evenementen die gehouden worden, restaurants, terrassen en muzikanten die voor een fijne sfeer zorgen op dit plein. Om deze reden wordt het plein dan ook gezien als de woonkamer van Portland. 

Het plein is een goed startpunt voor een stadswandeling. In de omgeving kun je naar hartenlust winkelen, onder meer in de grote warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue en Nordstrom.
Reizen in de buurt van Pioneer Courthouse Square

Logo Doets Reizen Amerika

Pioneer Courthouse Square