Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Tussen het centrum en het Portland Art Museum ligt South Park Blocks. Dit is een groene strook en gelijk ook een ontmoetingsplaats voor veel van de locals in Portland. De Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt bekijken de bedrijvigheid vanaf hun sokkels.

Groene oase in de stad

Deze groene strook is verdeeld over twaalf verschillende blokken in Portland. Door deze groene oase in de stad wordt dit ook gelijk gezien als een goede ontmoetingsplaats van veel van de locals na bijvoorbeeld werk of tijdens de pauzes. Op ieder blok is de groene strook voorzien van een beeld gemaakt door een kunstenaar. Deze lopen zeer uiteen maar onder andere zijn hier beelden terug te vinden van Theodore Roosevelt en Abraham Lincolm. 

Wat te doen in de South Park Blocks?

Van midden mei tot midden november is het park twee keer per week (woensdag en zaterdag) het toneel van de populaire Farmers Market. Hier vindt je de meest lekkere producten die vers van de boeren uit de omgeving naar de markt worden meegenomen. Zo kun je genieten van het verste fruit, lekker zelfgemaakte kazen en andere lekkernijen. Naast allerlei artikelen die er te koop zijn, zie je er ook veel straatartiesten. Deze straatartiesten zorgen voor een gezellige sfeer en een ware bezienswaardigheid op zich. Op zaterdagen worden er tijdens het middaguur ook vaak kookdemonstraties gegeven, hier worden dan de lekkerste gerechten gekookt en kun je ze vaak ook na de bereiding proeven.

Reizen in de buurt van South Park Blocks

Logo Doets Reizen Amerika

South Park Blocks