De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het gebied net ten zuiden van de Burnside Bridge is het oude centrum. Hier ontstond Portland in 1843. Het gebied dreigde echter te overstromen en toen de spoorlijn naar Portland kwam, verhuisde het centrum naar het huidige downtown.

Old Town

Het oude gedeelte verloederde en de gebouwen werden gebruikt als opslagplaats. Nu is het oude gebied weer opgeknapt en in de oude gebouwen zijn nu kunstgaleries, boetieks, cafés, restaurants en pubs gevestigd. Er is ’s avonds veel livemuziek te horen en te zien. Daarnaast zijn er vele verschillende highlights te vinden van Portland in Old Town. 

Union station

Een van de meeste bekende highlights van Old Town is Union Station. Dit is van oorsprong ontworpen als het grootste treinstation van de gehele westkust van Amerika. Door de kosten van dit immense project en het tijdframe waarin het project klaar moest zijn heeft de stad Portland er echter voor gekozen om een kleiner ontwerp goed te keuren en dat is het gebouw geworden wat nu nog steeds in Portland Old Town terug te vinden is. Een van de meeste bekende kenmerken van Union Station is de grote klok die uittorent boven de meest gebouwen in de directe omgeving van het station. Dit zorgt ervoor dat je deze klok door heel Old Town kunt vinden in de skyline. Union Station staat ook sinds 1975 op de lijst van historische plaatsen in Portland. 

Lan Su Chinese Garden

In Old Town is ook China Town gelegen. Dit is over het algemeen een levendige plek met veel restaurantjes, winkeltjes en kraampjes. Toch is er dit gedeelte van Old Town ook een ware oase van rust terug te vinden. Dit zijn de Lan Su Chinese Gardens. Deze tuinen zijn in 2000 aangelegd vanwege de samenwerkingsband tussen Portland en Suzhou een van de zustersteden in China. Deze tuin is niet heel groot maar toch voelt het echt als een rustmoment het drukke bestaan van de stad. Je kan hier dan ook makkelijk vergeten dat je midden in de stad staat. Je vindt in dit prachtige park vele planten, meertjes, pagodes en plantsoenen terug. Door Portland zelf wordt deze tuin ook beschreven als de meest authentieke Chinese tuin buiten China. Neem een kijkje en beoordeel zelf of dit waar is. 

Saturday Market

Erg populair is de Saturday Market op zaterdag en zondag, van midden maart tot midden december. De bonte markt is ten zuiden de Burnside Bridge te vinden en loopt zelfs helemaal door tot onder deze brug. Je vindt hier veel lokale bedrijven die hun producten verkopen en tentoonstellen. Er zijn wekelijks ruim 350 stands terug te vinden met de meest uiteenlopende producten. Je kunt er van alles kopen, zien en doen.

Reizen in de buurt van Old Town

Logo Doets Reizen Amerika

Old Town