De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Pearl District en Powell’s City of Books

3 Actueel reisaanbod

Ten noorden van Burnside Street ligt het chique Pearl District. Vroeger een industriegebied, nu opgepoetst met fancy appartementen, kunstgaleries, restaurants en boetieks. Het meest 'upscale' is het gebied tussen 10th en 12th Avenue en Burnside en Davis Street.

Powell's City of Books

In deze wijk bevindt zich ook de fameuze Powell’s City of Books (1005 West Burnside Street). De grootste zelfstandige boekwinkel ter wereld. Met ruim een miljoen nieuwe, gebruikte en zeldzame boeken bestrijkt het vier verdiepingen tellende gebouw een compleet 'block'. Je vindt hier negen kleur gecodeerde afdelingen met over ruim 3500 verschillende secties zodat er altijd wel wat wils is voor alle interesses. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog dependances elders in de stad.

Een van de leukste wijken van Portland

Pearl District is een van de meest bezochte wijken van Portland. Dit komt omdat deze wijk ontzettend veel te bieden heeft, zo vind je hier bijvoorbeeld restaurants van de beste chef-koks, leuke kleine boetiekjes, kunstgalerijen en veel meer. Het is gelegen in de het midden van Portland en is om deze reden ook een gewenst business district. Hier zijn dan de meest prestigieuze bedrijven gevestigd. Naast dat er dus vele grote bedrijven gevestigd zijn is het juist ook een heel familie vriendelijk gedeelte van Portland. Er zijn veel parken terug te vinden en het is dan ook een gewilde wijk om te wonen. Deze wijk was oorspronkelijk een gedeelte van de stad waar veel verlaten pakhuizen en treinbanen te vinden waren. Dit is inmiddels helemaal omgetoverd tot een van de leukste plaatsen in de stad.  

Onze topbestemmingen in de buurt van Pearl District en Powell’s City of Books

Reizen in de buurt van Pearl District en Powell’s City of Books

Logo Doets Reizen Amerika

Pearl District en Powell’s City of Books