Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

'Keep Portland Weird' is een slogan die uitermate goed past bij de grootste stad van Oregon. Het artistieke, hippe en vooral het gastvrije Portland heeft een uniek karakter. Dit is niet alleen te danken aan de inwoners, maar ook aan de ongekend gevarieerde omgeving. Op dezelfde dag kun je vanuit Portland gaan windsurfen in de prachtige Columbia River Gorge, skiën op de flanken van Mount Hood en wijnproeven bij de Hood River County Fruit Loop! De stad zelf beschikt over prachtige tuinen, musea en de lekkerste koffie- en donuttentjes!

Grootste stad van Oregon

Portland is de grootste stad van Oregon en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van havenstad tot trendy hotspot, waar veel jonge mensen te vinden zijn. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel en de fiets is het belangrijkste vervoermiddel. De stad heeft een bijzondere, bijna Europees aandoende sfeer. Het is een zogenoemde ‘melting pot’ van creatievelingen zoals muzikanten, filmmakers en kunstenaars. Ook de food cultuur is speciaal. Zo vind je hier op elke straathoek ‘foodcarts’ met het heerlijkste eten. Portland is niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot stad met het beste ‘streetfood.’ Er zijn zeker zeshonderd van deze foodcarts te vinden. Portland is erg goed te bewandelen en vooral downtown is helemaal te voet te verkennen. Hier vind je een mengeling van moderne en historische gebouwen. Van oude kerken en architectuur uit de negentiende eeuw tot moderne wolkenkrabbers; het is een harmonisch geheel. Het is aan te bevelen om vooraf langs te gaan bij het dagelijks geopende Travel Portland Visitor Information Center voor allerlei informatie over Portland en omgeving. Zoals leuke wandelroutes, een stadsplattegrond en actuele informatie over wat er in de stad te doen is.    

Voodoo Doughnuts

Een must do op het gebied van eten is een bezoekje brengen aan de donutzaak Voodoo Doughnuts. Toen in 2008 werd besloten dat Portland zijn eigen donut moest hebben, bedacht de gemeente samen met de populaire Voodoo Doughnuts de Portland Cream Donut. Deze donut, met een romige crème aan de binnenkant en bovenop een laagje chocolade, moet je echt even proberen. Sowieso is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan deze donutzaak, met zijn overdadige inrichting en donuts in allerlei aparte smaken zoals spek, m&m’s en zelfs bubblegum. Houd er rekening mee dat het flink druk kan zijn.

Bier

De stad heeft ook een goede naam op het gebied van bier. Portland wordt ook wel ‘Beervana’ genoemd door de vele ‘micro brouwerijen’ die er gevestigd zijn. De bierrevolutie begon in 1980, toen de staat Oregon het drinken van bier in brouwerijen toe ging staan. Wat ook helpt is de overvloedige aanwezigheid van bier ingrediënten zoals hop en gerst en water uit de bergen. Sindsdien schieten de brouwerijtjes als paddenstoelen uit de grond en is Portland meerdere keren uitgeroepen tot beste bierstad van de Verenigde Staten.

Bereikbaarheid

Alle attracties zijn in Portland goed bereikbaar doormiddel van een uitstekend openbaar vervoersysteem. Zoals het tramsysteem de Metropolitan Area Express (MAX) en de TriMet bussen. Ook de Portland Streetcar is populair. Deze volgt een toeristische route. Het openbaar vervoer is voor downtown gratis. Daarbuiten betaal je een geringe prijs. Ook heeft Portland een uitgebreid net van fietspaden. Je vindt er bijna vijfhonderd kilometer aan fietspaden, fietsroutes en straten. Er wordt in deze stad maar liefst tien keer zoveel gefietst dan in andere Amerikaanse steden. Portland staat dus niet voor niets bekend als de ‘bike capital’ van Amerika. Je kunt hier overal fietsen huren, er zijn talloze fietsenrekken te vinden en er is zelfs een brug waar alleen maar fietsers over mogen rijden. Twee leuke routes om te rijden zijn de Waterfront Loop en de Springwater Corridor Trail. 

Reizen naar Portland

Logo Doets Reizen Amerika

Portland