Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

San Jacinto Battleground State Historic Park

3 Actueel reisaanbod

Het San Jacinto Battleground State Historic Park is een eerbetoon aan de Texanen die hun onafhankelijkheid op de Mexicanen veroverden tijdens de Battle of Jacinto. Het monument is maar liefst 174 meter hoog en gemaakt van beton aan de buitenkant bekleed met kalksteen. Op de top van het monument staat de Texaanse 'Lone Star'.

De Lone Star op het monument

De Battle of Jacinto vond plaats in 1836, hier werd toen onder leiding van Sam Houston gevochten. De Lone Star die op de top van het monument staat is zelf al 10 meter hoog is en weegt 220 ton. Het uitkijkterras is op 150 meter hoogte gelegen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en het San Jacinto Battleground State Historic Park. Dit terras is per lift bereikbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens je vakantie in Amerika alle trappen hoeft op te lopen om van het uitzicht te kunnen genieten.

Jacinto Museum of Texas History

Aan de basis van het monument bevindt zich het Jacinto Museum of Texas History. De expositie geeft op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de streek weer. Van het moment dat de Spanjaard Cortez in aanraking kwam met de beschaving van de Indianen tot het ontstaan van de staat Texas.

Battle Ship Texas

In het San Jacinto Battleground State Historic Park ligt tevens Battleship Texas aangemeerd, dat voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd. Het bijzondere oorlogsschip deed dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd tijdens de D-Day invasie in Normandië in 1944 door de geallieerde opperbevelhebber Generaal Dwight D. Eisenhower als vlaggenschip gebruikt. Het is het enige schip dat de twee oorlogen heeft overleefd. De staat kreeg het schip van de US-marine. 

Onze topbestemmingen in de buurt van San Jacinto Battleground State Historic Park

Reizen in de buurt van San Jacinto Battleground State Historic Park

Logo Doets Reizen Amerika

San Jacinto Battleground State Historic Park