Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Paseo del Rio, beter bekend als de River Walk, is een bezienswaardigheid die je tijdens jouw vakantie in San Antonio niet mag overslaan. Langs het kanaal vind je een combinatie van leuke restaurants en wandelpaden. Er heerst een gezellige sfeer en je kunt op een terras met een drankje naar de passerende bootjes kijken. Uiteraard kan je natuurlijk ook zelf een bootje huren en de River Walk vanaf het water bekijken.

De geschiedenis van de River Walk in San Antonio

De River walk werd in 1921 als tijdelijke oplossing voor de overstromingen in de stad gebouwd. Het water stond in die tijd ruim 3 meter hoog en verwoestte de stad. Om herhaling van zo’n catastrofe te voorkomen, werd de Alamos dam gebouwd en een kanaal aangelegd om het overtollige water af te voeren. Het was in eerste instantie een tijdelijke oplossing, maar enkele belangrijke figuren vonden dat het kanaal bewaard moest blijven als toeristische attractie.

Hoe de River Walk in San Antonio werd gebouwd

De crash van de aandelenmarkt in 1929 kwam het stadsbestuur hierbij eigenlijk goed uit. Ruim duizend mensen werden in het kader van een werkeloosheidsproject aan het werk gezet om langs het kanaal een winkelcentrum te bouwen en een geplaveide weg aan te leggen. Het resultaat mocht er zijn. Maar aanvankelijk bracht de River Walk niet het succes dat men er van verwacht had. Bovendien gebruikten de meeste mensen, zoals de bewoners van Venetië hun kanalen gebruikten, het kanaal als vuilstortplaats.

Het succes van de River Walk in San Antonio

Het keerpunt kwam toen een slimme inwoner, nabij het enige aanwezige Mexicaanse restaurant, bootjes en kano's ging verhuren. De man dacht: de mensen die hier roeien en kanoën krijgen na verloop van tijd vanzelf honger en dorst van de inspanning. Hij had gelijk, want na verloop van tijd werd de River Walk een enorm succes.

Uitbreiding van de River Walk in San Antonio

In 1968 werd de River Walk verder uitgebouwd en tegenwoordig is het een combinatie van een heerlijke wandeling en zeer leuke restaurants. Bij veel mensen komt de River Walk over als een plek die ze menen te herkennen. Dat is niet zo vreemd, want de beelden van de River Walk zijn in tientallen films zijn gebruikt.

Restaurants bij de River Walk in San Antonio

De restaurants proberen een chique, trendy, exclusieve en dure indruk te maken, maar toch zijn het geen toprestaurants. Het is vooral de unieke, gezellige sfeer als je met een lekker drankje op een bankje langs het water naar de passerende bootjes kunt kijken.

San Antonio Mud Festival

In januari wordt in San Antonio het zogenoemde San Antonio Mud Festival gehouden, waarbij het kanaal wordt drooggelegd en alle afval wordt verwijderd en vervolgens schoon water het kanaal wordt binnengelaten. Als San Antonio in je rondreis door Amerika is opgenomen, mag je deze River Walk zeker niet missen 

Reizen in de buurt van River Walk

Logo Doets Reizen Amerika

River Walk