Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Op de grens met het Olympic National Park liggen het door gletsjers uitgeslepen Lake Quinault en Quinault Rainforest. Highway 101 loopt er vrijwel doorheen, waardoor dit regenwoud erg toegankelijk is. Het park krijgt zo mogelijk nog meer regen dan het Hoh Rainforest en is daardoor nog dichter begroeid. Er zijn een paar mooie wandelroutes, zoals de Maple Glade Trail van 800 meter en de Quinault Loop Trail van ruim 6 kilometer, waarbij je tussen de metershoge varens loopt.

Enchanted Valley 

Voor ervaren backpackers is een bezoek aan de Enchanted Valley een unieke belevenis. De vallei ligt ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Lake Quinault en langs de East Fork Quinault River Valley. De trail is ongeveer 20 kilometer en heeft een hoogteverschil van 400 meter. Langs de trail liggen een paar campings. Naast alle ‘marvels’ van het regenwoud zijn hier de ‘hangende’ watervallen erg bijzonder om te zien. Grenzend aan de zuidwestkant van het Olympic National Park ligt Olympic National Forest, dat ligt op de flanken van de Olympic Mountains en doorsneden wordt door diepe kloven.  

Op weg naar Astoria

Nog verder naar het zuiden ligt bij de natuurlijke haven Grays Harbor, de (relatief) oude havenstad Aberdeen en op de landtong Ocean Shores, de populairste badplaats van Washington State. Naast een 10 kilometer lang strand, vind je in de omgeving talloze meren die onderling met elkaar verbonden zijn en waar je allerlei vormen van watersport kunt doen. Ook het Long Beach Peninsula, wat verder naar het zuiden, heeft genoeg mogelijkheden voor allerlei strandpret. Op de uiterste zuidwestelijke punt, aan de Columbia River, ligt het Lewis & Clark Interpretation Center dat is gewijd aan hun avontuurlijke en gevaarlijke tocht over de Columbia River. Spectaculair is de Astoria-Megler Bridge, een hangbrug die leidt naar Astoria (Oregon). 

Reis in de buurt van Lake Quinault

Logo Doets Reizen Amerika

Lake Quinault