Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

In dit gedeelte van Yellowstone National Park vind je niet alleen twee van de mooiste watervallen, maar ook de meest unieke uitzichtpunten. Artist's Point is het mooiste uitzichtpunt en bevindt zich in het zuiden van Canyon Country aan de rand van de Grand Canyon. Tevens zijn er spectaculaire wandelingen waaronder Uncle Tom's Trail, met deze trail kun je dichter bij de watervallen komen.

Canyon Country in Yellowstone National Park

Hier bevindt zich over een lengte van ruim 40 kilometer de Grand Canyon of the Yellowstone, die nog steeds verder wordt uitgeslepen door de Yellowstone River. Op sommige plaatsen, zoals bij Artist Point, reikt de steile wand tot wel 500 meter diepte. Hier kan men heel goed zien dat de doorkliefde grondlagen diverse kleuren afgeven, zoals het zwart van de lava bij de top, roze in tussenlagen en de zichtbare invloed van de ijzerhoudende grond in het oranje en het voornamelijk gele gesteente. Vanuit dit laatste komt dan ook de naam Yellowstone van het park en de rivier voort. 

Uitzichtpunten

Er zijn twee watervallen die een soort gegrom - roaring - door de canyon maken. De canyon is zowel aan de noord- als zuidzijde te berijden. De Lower Falls vormt de meest imposante waterval in de Yellowstone River met een verval van ongeveer 100 meter, wat veel schuim en nevel veroorzaakt. Het water lijkt groen maar dat is louter een vertekening door de invloed van algen en mos wat op de bedding groeit. Vanaf Artist Point heeft men een van de mooiste uitzichten van het park, over zowel de Grand Canyon als de Lower Falls. Bij Inspiration Point kan men heel goed de invloed van de gletsjers in de ijstijd zien, door de aanwezigheid van een reusachtig rotsblok - Glacial Boulder - wat over een afstand van ruim 20 kilometer is meegesleept. 

Wildlife

Ooit was de vallei tussen de Grand Canyon en het Yellowstone Lake, de bodem van een door gletsjers gevormd meer. Tegenwoordig bevindt zich daar Hayden Valley wat een van de beste plekken van het park is om het wildleven te observeren. Zo zijn er bizons, herten, elanden en ook beren te zien en aan de oevers en moerassen van de Yellowstone River leven talloze vogelsoorten zoals zeldzame zwanen, reigers en 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Canyon Country gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Canyon Country