De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Grand Teton National Park

7 Actueel reisaanbod

De eerste stralen van de ochtendzon projecteren een paarsrode gloed op de bergpieken van de Teton Mountains. Deze met sneeuw bedekte bergketen heeft meer dan dertig ruige bergtoppen boven de 3.300 meter. Grand Teton National Park is een oase voor natuurliefhebbers, wandelaars, avonturiers en skiërs.

Hét Nationale Park voor avontuur in de natuur

Grand Teton National Park staat ook wel bekend als het avontuurlijke zusje ten zuiden van Yellowstone National Park. Er is veel te zien en te doen in dit Nationale Park waarvan de naam is bedacht door Franse pioniers, die de bergtoppen zagen als ‘grote tieten’ (Grand Tetons). Volg de 75 kilometer lange Scenic Loop Drive en rijd langs reusachtige meren, gletsjers, sneeuwvelden, naaldbossen en ander betoverend natuurschoon. In het oosten vind je de Jackson Hole vallei, waar Jackson Lake, Jenny Lake en Leigh Lake liggen. Ook de Snake River kronkelt door deze vallei, waar je avontuurlijke rafttochten kunt maken, kunt waterskiën en zelfs surfen! In het westen zie je geen diepe dalen, maar de reusachtige met sneeuw bedekte bergtoppen van Teton Range. Rijd, hike of mountainbike over fascinerende wegen en beleef de Rockies op avontuurlijke wijze. De westzijde is overigens dé plek om naar toe te gaan voor adembenemende vergezichten. Laat je verbazen door de bijzondere natuur van Grand Teton National Park.

Spot bijzondere wilde dieren

Het waterrijke gebied van Grand Teton is het ideale leefgebied voor wilde diersoorten, zoals bijvoorbeeld elanden, herten en bizons. En met een béétje geluk spot je hier zelfs zwarte beren, grizzly’s of wolven, die in de winter vanuit Yellowstone naar beneden trekken. Wil je niets missen van Grand Teton’s fantastische wildlife? Ga dan op avontuur met de Jackson Hole Wildlife Safari. Samen met een gids verken je het park, kom je meer te weten over de flora en fauna én wie weet sta je oog in oog met de indrukwekkendste wezens.

Panoramisch overnachten in Grand Teton

Of je nu zoekt naar een lodge, hotel, camping of camperstaanplaats, in Grand Teton vind je genoeg plekken om de nacht door te brengen. De een nóg indrukwekkender dan de ander. Overnacht in de Spring Creek Ranch voor imposante panorama’s, prachtige bloemenweiden en de allermooiste sterrenhemel. Verblijf in de buurt van Jackson Hole en wie weet spot je de grootste Hollywood-sterren die hier een cowboy ranch hebben, zoals Harrison Ford, Brad Pitt en Tiger Woods. Of slaap in een lodge aan het Jackson Lake of Jenny Lake en geniet van een kameruitzicht op helblauwe wateren en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Grand Teton’s veelzijdige hoogtepunten

Of je nu gaat surfen, varen, hiken of mountainbiken; de rijke landschappen van Grand Teton National Park stellen niet teleur. Alles uit een bezoek aan Grand Teton National Park halen? Neem deze hoogtepunten dan zeker mee in jouw rondreis door Amerika:

  • Ontdek het uitgebreide arsenaal aan winter- en watersporten in de natuur van Grand Teton
  • Aanschouw hoe de wonderlijke Aspen Trees de vallei in het najaar goud kleuren
  • Droom weg onder de sterrenhemel tijdens een verblijf in de Spring Creek Ranch
  • Spot wildlife tijdens de Jackson Hole Wildlife Safari
  • Raft over de woeste kronkelwateren van Snake River
  • Rijd de Scenic Loop Drive langs gletsjers, sneeuwvelden en blauwe meren
  • Hike langs besneeuwde bergtoppen en groene dalen tijdens een van de honderden trails

Reizen in de buurt van Grand Teton National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Grand Teton National Park