Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Westernplaatsje Cody werd in 1896 gesticht door William F. Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Het in de stad gelegen gerenommeerde Buffalo Bill Center of the West heeft 5 top musea, echt een aanrader! In de maanden juni, juli en augustus vindt iedere avond de Cody Nite Rodeo plaats, een waar spektakel en uniek in zijn hoge kwaliteit. In onze ogen is het wellicht wat dieronvriendelijk, maar het hoort toch echt bij de Westerncultuur.

Buffalo Bill Center of the West

Dit fenomenale complex bestaat uit maar liefst 5 top musea: 

  • Buffalo Bill Museum met allerlei persoonlijke bezittingen van hem zoals kleding, wapens, zadels en foto’s.
  • Plains Indian Museum heeft een enorme collectie gebruiksvoorwerpen van diverse Indianenstammen uit de regio.
  • Whitney Western Art Museum heeft schilderijen en kunstvoorwerpen vanaf 1800. Er zijn vele werken van klassieke western schilders als Remington, Proctor en Catlin, maar ook moderne western artists zijn hier te bewonderen.
  • Draper Natural History Museum geeft veel informatie over de natuur in al zijn facetten en is voornamelijk gericht op de nabije omgeving 'Greater Yellowstone' met interactieve opstellingen, diorama’s en presentaties.
  • The New Cody Firearms Museum geeft een historisch overzicht van de ontwikkeling van vuurwapens door de eeuwen heen en heeft een verzameling van meer dan 4.000 vuurwapens.

Cody Nite Rodeo & Stampede

Kijk voor tijden en tickets op hun officiele website 

De geschiedenis van Buffalo Bill

William Frederick Cody werd in 1846 in Iowa geboren en kreeg omstreeks zijn 22e jaar de bijnaam Buffalo Bill. De naam ontstond in een periode waarin hij actief was in het aanleveren van buffelvlees voor de spoorwegwerkers die bezig waren met de aanleg van een van de eerste spoorwegen door het toen Wilde Westen. Hij dreef de buffels op tot aan de actuele werkplek waarna ze ter plaatse werden gedood. Hij kan verantwoordelijk worden gesteld voor het doden van 4.200 dieren in 18 maanden. Tussen zijn 22e en 32e jaar was hij aanvankelijk als verkenner en later als generaal in dienst van het Amerikaanse leger. In deze periode genoot hij groot respect onder de militairen en werd hij menig maal onderscheiden voor de heldhaftige wijze waarop hij zijn functies uitoefende. Hij vocht tegen de Indianen, met name de Sioux, en scalpeerde eigenhandig Chief Yellow Hand. In 1872 trad hij op 26-jarige leeftijd voor het eerst op in een show waarin zijn eigen leven werd uitgebeeld. Ruim 10 jaar later ontwikkelde hij Wild West Shows waarin cowboys en Indianen deelnamen en verwierf hiermee wereldwijd grote bekendheid. Hij ging zelfs met zijn show naar Engeland en trad op voor koningin Victoria. In de laatste jaren van zijn leven kwam Buffalo Bill tot een soort bezinning en besteedde een groot deel van zijn verworven rijkdom aan diverse projecten zoals de rechten van de Indianen, emancipatierechten voor de vrouw en natuurbehoud, met name om de afslachting van bizons en ander wild tegen te gaan. In 1917 overleed een volledig berooide Buffalo Bill op 70-jarige leeftijd in Denver, Colorado.  

Reizen in de buurt van Cody

Logo Doets Reizen Amerika

Cody